FOTO Unul dintre cei mai apreciați profesori din Botoșani, condus pe ultimul drum. „Suntem marcați de această despărțire”

Profesorul de matematică Ionel Bichir a fost condus luni pe ultimul drum, discret, așa cum a trăit toată viața. Foști colegi și apropiați au fost alături de familia îndoliată luni, la prânz, pe ultimul drum al prof. Bichir din Darabani, orașul pe care l-a iubit atât de mult artistul care a lăsat în urmă o colecție impresionantă de picturi, sculpturi, pe lângă volumele de poezie și culegerile de matematică pe care le-a scris, potrivit dărăbaneni.ro.

”A fost un om și un cadru didactic foarte corect, un artist desăvârșit pe care unii l-au invidiat, dar acum îl apreciază. Așa este viața. Cu o inimă foarte mare, Ionel Bichir a ajutat multă lume. Dumnezeu să-l odihnească în pace!” ne-a spus Ioan Zaharia, fostul viceprimar al orașului, care l-a cunoscut pe Ionel Bichir în anul în care profesorul din Bârlad a primit repartiție în învățământul dărăbănean, 1977.

”Suntem marcați de această despărțire. Discret și trist, profesorul Bichir a încheiat o ultimă poezie, una cu care se retrage definitiv de lângă noi. Figura sa carismatică va dăinui în sufletele oamenilor cărora le-a dăruit sincera sa prietenie” ne-a spus și fostul coleg al lui Ionel Bichir, prof. Mihai RusuDrum lin, domn’ profesor!

„Apare o lume ce stă în picioare,/ Vorbim, iară vorbele capătă rost,/Dorind o lumină, primim lumânare/În drumul spre cruce toți mergem pe jos” este ultima strofă a poeziei ”Suferința”, compusă de Ionel Bichir în 22.04.2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *