FOTO Incendiu în toiul nopții la Botoșani. Șapte utilaje agricole și tone întregi de cereale, distruse de flăcări

O hală de aproximativ 1000 de metri pătrați, în care erau mai multe utilaje agricole și cereale, de pe raza localității Frumușica, a luat foc, în noaptea de sâmbătă spre duminică. Nu mai puțin de șapte echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Botoșani, Gărzii de Intervenție Trușești, Punctului de Lucru Flămânzi și Secției de Pompieri Târgu Frumos, au intervenit, mai bine de două ore pentru stingerea incendiului și înlăturarea efectelor. Primele echipaje care au ajuns la fața locului au constatat că ardea întreaga hală.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (IJSU) Botoșani, arderea era întreținută de combustibilul din rezervoarele utilajelor, dar și de cantitatea mare de cereale. Au ars patru tractoare, două combine, o semănătoare, 140 tone porumb, 500 kg porumb tratat și 400 kg de semințe de floarea – soarelui tratate. S-au degradat o semănătoare, o mașină de erbicidat 140 tone de porumb și 200 kg de porumb tratat.

„Incendiul a fost observat și anunțat cu întârziere. S-au salvat mai multe utilaje agricole. Cauza probabilă a incendiului este în curs de stabilire”, precizează sursa citată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *