FOTO & VIDEO Incendiu de proporții la Botoșani! Mai multe animale au ars de vii într-un adăpost, iar tone întregi de furaje au fost făcute scrum

Un adăpost de animale de peste 1000 metri pătrați, un depozit de furaje de aproximativ 20 de tone, un siloz de cereale acoperit cu anvelope și vegetația uscată de pe 20 hectare au fost cuprinse de flăcări, sâmbătă după-amiază, la Mileanca.

Pentru stingerea incendiului intervin patru echipaje de pompieri de la Darabani, Săveni și Dorohoi, cu patru autospeciale cu apă și spumă, precum și Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență Darabani, Havârna și Mileanca, cu două autospeciale cu apă și spumă. Până la sosirea forțelor de intervenție, proprietarul a reușit să salveze cinci vaci și trei viței. Mai multe animale au pierit. Incendiul a fost localizat și se lucrează pentru stingerea focarelor și înlăturarea efectelor.

„Au fost protejate de foc o casă, o anexă, două remorci de tir și una de transport remorca. Din primele informații, incendiul ar fi izbucnit în zona iazului Mileanca și, din cauza vântului puternic, s-a extins la adăpost de animale. Facem apel către cetățenii care dețin terenuri agricole să manifeste responsabilitate în ceea ce privește prevenirea incendiilor de vegetație uscată și miriște deoarece aceste evenimente pot pune în pericol culturile din imediata vecinătate, locuințele, dar și viața cetățenilor. Totodată, le reamintim faptul că, potrivit standardelor privind bunele condiții agricole și de mediu ale terenurilor, arderea vegetației uscate și a resturilor vegetale este strict interzisă dacă nu se impune ca o măsură excepțională în cazuri de carantină fitosanitară, pentru prevenirea răspândirii unor boli sau dăunători specifici”, precizează reprezentanții Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *