FOTO Tinerii din Botoșani, arestați pentru trafic de droguri, au fost prinși cu șase kilograme de muguri cannabis. Marfa urma să fie vândută în Botoșani

Cei doi tineri din Botoșani, care au fost arestați pentru trafic de droguri, au fost prinși cu nu mai puțin de șase kilograme de muguri de cannabis, potrivit anchetatorilor. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție (IJP) Botoșani, Delia Nenișcu, a precizat că la data de 9 martie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Botoșani, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Botoșani, au realizat o acțiune de prindere, în flagrant delict, a două persoane, din municipiul Botoșani, bănuite de săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și introducerea în țară, respectiv importul, de droguri de risc, fără drept.

„Din cercetări a reieșit că un colet, în care s-ar fi aflat, disimulată, o cantitate de droguri de risc, ar fi fost expediat din străinătate, cu destinația România-Botoșani. În urma activităților desfășurate de polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate, a fost identificată locația în care ar fi urmat să ajungă coletul și persoanele care ar fi fost destinatari, respectiv, doi bărbați de 39 și 31 de ani. Asupra acestora, au fost descoperite 6 kilograme de muguri de cannabis, care ar fi urmat a fi distribuite consumatorilor, din județul Botoșani”, precizează Nenișcu.

Față de cei doi bărbați, a fost luată măsura reținerii, pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați Tribunalului Botoșani, cu propunere de arestare preventivă. Joi, 10 martie, judecătorul de drepturi și libertăți a admis propunerea de luare a măsurii arestării preventive a bărbaților, pentru o perioadă de 30 de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *