Doliu în educație! A murit unul dintre cei mai apreciați și respectați profesori din Botoșani

Educația botoșăneană este în doliu după ce un apreciat profesor a murit, vineri, din cauza unor probleme medicale. Este vorba despre profesorul matematician cu suflet de poet, Ionel Bichir, din Darabani. Acesta a fost profesor la Liceul „Dimitrie Cantemir”.

Constantin Ionel Bichir era pasionat de pictură, sculptură, poezie, dar a fost şi un împătimit al artei fotografice. Era un om care ura orice este făcut „de mântuială“. Nu suporta lucrurile făcute în grabă, cu defecte. În opţiunea profesorului de matematică, obiectele reflectă profesionalismul celor care le-au făcut.

„Mi-a fost profesor de matematică în prima treaptă de liceu în anii 1979- 1980, era tânăr absolvent al facultății de matematică la început de carieră, repartizat la liceul din Darabani. Împreună cu domnul Martiniuc, profesor de fizică care și el a trecut la cele veșnice au adus un suflu proaspăt și metode de predare moderne în liceu ambii fiind îndrăgiți de elevi. De menționat că domnul Bichir avea și preocupări literare fiind un talentat scriitor publicând unele creații, această latură a personalității sale fiind mai puțin cunoscută.”, este mesajul transmis de un fost elev al acestuia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *