Valul polar lovește România! ANM a anunțat cum va fi vremea

frig, stiri, botosaniMeteorologii vin cu vești proaste în ceea ce privește vremea în următoarele zile. Potrivit noii prognoze meteo, un val de aer polar lovește România, motiv pentru care trebuie să ne așteptăm la ger și ninsori slabe. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță că vremea va fi extrem de rece în cursul zilei de miercuri, 9 martie. Meteorologii spun că temperaturile maxime se vor încadra între 4 și 6 grade Celsius, în timp ce temperaturile minime se vor încadra între -13 și 4 grade Celsius. De asemenea, cerul va fi temporar noros și va ninge slab pe arii restrânse, la munte și în regiunile extracarpatice. În ceea ce privește vântul, acesta va sufla slab și moderat, iar în estul, sud-estul și vestul țării vor exista intensificări.

Miercuri, vremea în Capitală va continua să fie mult mai rece decât în mod normal, iar cerul va avea înnorări. În plus, vor exista condiții trecătoare de precipitații slabe, predominant sub formă de ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, iar temperatura maximă va fi între 2 și 4 grade Celsius, în timp ce temperatura minimă se va situa între -8 și -6 grade Celsius.

Prognoza meteo joi, 10 martie

Meteorologii spun că vremea în cursul zilei de joi se va menține tot rece – geroasă dimineața, dar mai ales noaptea. Temperaturile maxime se vor încadra între -4 și 4 grade Celsius, în timp ce temperaturile minime vor fi cuprinse între -14 și -4 grade Celsius. Temperaturile vor fi mai joase în depresiunile din estul Transilvaniei. Cerul va fi variabil, cu înnorări şi ninsori slabe, pe alocuri la munte şi în sud şi cu totul izolat în restul teritoriului. Vântul va avea intensificări pe crestele montane, iar temporar şi la intensităţi mai mici şi în celelalte regiuni.

În București, vremea va fi mult mai rece decât în mod normal pentru această perioadă a anului. Cerul va fi temporar noros, spune ANM, care adaugă că probabilitatea de precipitații va fi redusă.

Vântul va sufla moderat pe parcursul zilei, dar va slăbi în intensitate seara şi noaptea. Temperatura maximă va fi de 2-3 grade Celsius, iar cea minimă de minus 8 – minus 6 grade Celsius, mai scăzută în zona periferică.

Prognoza meteo vineri, 11 martie

ANM spune că vineri temperaturile maxime se vor încadra, în general, între minus 3 şi 3 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între minus 13 şi 4 grade Celsius, uşor mai scăzute în estul Transilvaniei.

Potrivit meteorologilor, cerul va fi variabil, cu unele înnorări şi doar izolat ninsori slabe, cu o probabilitate mai mare în jumătatea estică a teritoriului. Vântul va avea intensificări la munte, cu viteze mai mari pe creste, iar local şi temporar şi în celelalte regiuni.

Pentru București, meteorologii spun că temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 0 grade, iar cea minimă va fi de minus 7 – minus 6 grade Celsius, posibil mai scăzută în zona periferică.

Sursa: Capital.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *