Prefectul Sorin Cornilă, reticent în declarații în ceea ce privește deschiderea vămii Racovăț. „O să vedem”

În timp ce granițele sunt asaltate cu refugiații din Ucraina, tot mai multe voci susțin deschiderea vămii de la Racovăț pentru ca ucrainenii să vină mai ușor în țara noastră, dar cu toate acestea sunt slabe șanse ca acest lucru să se întâmple. Prefectul județului Botoșani, Sorin Cornilă, a declarat, luni, la Tele M, că a făcut o propunere la București în acest sens, dar deocamdată totul este la stadiul de discuții.

„El ar degreva un pic traficul dinspre Siret și chiar din Rădăuți Prut. O să vedem. Este o chestiune care rămâne la Ministerul Afacerilor Externe”, a spus prefectul.

Recent, primarul comunei Pomârla, Dumitru Chelaru, a cerut în mod public redeschiderea acestui punct de trecere al frontierei, care este modernizat.

În aceste momente tragice pentru vecinii noștri ucraineni și pentru frații noștri români care locuiesc în Ucraina, facem apel la președintele țării împreună cu toți cei care dețin responsabilități în cadrul ministerelor ți instituțiilor de profil (vama, poliție de frontieră), să redeschidă punctul de trecere al frontierei Racovăț”, susține primarul.

Dumitru Chelariu susține că ponderea populației de naționalitate română în Ținutul Herței este de peste 93%, iar acest punct de frontieră ar ajuta foarte mult ca ucrainenii să ajungă mai ușor în România.

„Avem cu toții datoria morală să facem acest lucru. Vama Racovăț reprezintă poarta de intrare cea mai apropiată a fraților români despărțiți de alt eveniment tragic al istoriei. Vă implorăm, în numele miilor de români de cealaltă parte a graniței și în numele solidarității cu poporul ucrainean greu încercat în aceste momente: deschideți vama Racovăț! Deschideți sufletele pentru mii de familii care se luptă pentru supraviețuire”, este apelul primarului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *