Prefectul Sorin Cornilă: Toate cheltuielile pe care administrațiile locale le fac cu cazarea refugiaților vor fi decontate

„Toate cheltuielile pe care administrațiile locale le fac cu cazarea refugiaților în aceste locații vor fi decontate”. Anunțul a fost făcut de prefectul județului Botoșani, Sorin Cornilă, potrivit căruia, în momentul de față sunt amenajate un număr de 33 de locații pentru cazarea celor care fug de război și ajung în județul nostru. Primarii țin o evidență a cheltuielilor cu aceste locații de cazare, inclusiv utilități, hrană, materiale de igienă, iar toate acestea vor fi decontate. Inclusiv pentru cheltuielile cu personalul vor primi banii înapoi, potrivit reprezentantului Guvernului în teritoriu.

„Toate cheltuielile pe care administrațiile locale le fac cu cazarea refugiaților în aceste locații, ei au dat o hotărâre de Consiliu Local, au schimbat destinația locațiilor, în urma unei hotărâri a CJSU”, a declarat, la Tele M, prefectul județului Botoșani.

Sorin Cornilă susține că în această perioadă s-au implicat și foarte multe ONG-uri, atât de la nivel local, național, cât și internațional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *