FOTO Deținuți din Botoșani, prezenți alături de elevi la o activitate interactivă, desfășurată online

În perioada în care pandemia de Covid-19 a reprezentat o mare provocare la nivel global, Penitenciarul Botoșani a dat dovadă de reziliență și repliere a metodelor de intervenție psiho-socio-educative destinate reintegrării sociale a persoanelor aflate în custodia unității, precum și de asumare a rolului comunitar în ceea ce privește componenta de prevenire a comportamentelor delincvente, informează printr-un comunicat Penitenciarul Botoșani.

Specialiști din cadrul Serviciului reintegrare socială, alături de cadre didactice ale Școlii gimnaziale nr. 7 Botoșani au făcut posibil ca elevi din clasele a VII-a și a VIII-a  și patru deținuți (cu fapte antisociale care au avut sau nu legătură cu dependența de substanțe) să participe, în data de 02 martie 2022, în cadrul unei activități interactive, desfășurate on-line.

În cadrul activității, care a avut drept scop prevenirea comportamentelor sancționabile prin prezentarea de informații referitoare la efectele stilului de viață și a alegerilor zilnice asupra personalității și comportamentului, deținuții au răspuns întrebărilor elevilor cu privire la „povestea vieții lor”, modul în care stilul de viață adoptat le-a influențat negativ viața, urmările acțiunilor ilegale și deciziile personale privind reintegrarea în societate.

Demersul educațional s-a desfăşurat într-o atmosferă optimă, marcată de interesul  auditorilor, feed-back-ul primit fiind unul pozitiv. De asemenea, a reprezentat un bun prilej de meditaţie legată de deciziile viitoare care presupun asumarea unor comportamente infracționale și/sau adictive, pe de o parte, precum și consumul de alcool/droguri sau orice tip de adicții asupra capacității de luare a deciziilor viitoare, evidențiind factori protectivi precum părinții/familia, cadrele didactice, implicarea în activități legale și specifice vârstei, care presupun dezvoltarea acelor abilități de viață care nu lezează interesele celorlalți”, precizează sursa citată.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *