O adolescentă de 15 ani din Botoșani vrea să se căsătorească. A cerut în instanță să i se permită acest lucru

casatorie, stiri, botosani, dorohoiO adolescentă de 15 ani din județul Botoșani vrea să se căsătorească și a cerut în instanță să i se permită acest lucru. Fata, care este dintr-o localitate de pe malul Prutului, din apropiere de Ștefănești, are o relație de peste patru ani cu un tânăr din același sat cu ea, iar de curând a rămas însărcinată. În aceste condiții, adolescenta, împreună cu părinții ei, au deschis o acțiune la o instanță din Botoșani, solicitând astfel o dispensă pentru a se putea căsători.

Potrivit unor surse, fata este elevă în clasa a VIII-a la școala din localitatea de domiciliu. Până în acest moment, aceasta a decis să nu întrerupă cursurile.

Potrivit Codului civil, căsătoria se poate încheia dacă viitorii soţi au împlinit vârsta de 18 ani. Actul normativ prevede că, pentru motive temeinice, minorul care a împlinit vârsta de 16 ani se poate căsători în temeiul unui aviz medical, cu încuviinţarea părinţilor săi sau, după caz, a tutorelui şi cu autorizarea instanţei de tutelă în a cărei circumscripţie minorul îşi are domiciliul. În cazul în care unul dintre părinţi refuză să încuviinţeze căsătoria, instanţa de tutelă hotărăşte şi asupra acestei divergenţe, având în vedere interesul superior al copilului.

FOTO Povestea de iubire dintre o tânără din Botoșani și un african care a fost 10 ani în armata britanică. „Nu m-am gândit niciodată că sufletul meu pereche ar putea fi cineva de o altă cultură”

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *