Gestul emoționant al unor copii din Botoșani pentru copilașii refugiați. „M-au impresionat până la lacrimi”

Gestul emoționant al unor copii de la o școală din județul Botoșani a emoționat-o până la lacrimi pe învățătoarea lor. Liliana Humphreys este învățătoare la Școala Havârna, iar în același timp face voluntariat la Asociația Umanitară Neemia Dorohoi. Aceasta a vrut să îi ajute pe refugiații care fug de război și vin în țara noastră și să doneze câteva lucruri pentru copii. 

„Vreau sa impartasesc cu dumneavoastră ceea ce am trait astăzi alături de piticii mei, la prima ora mi am propus sa donez pentru Primaria Havarna, pentru a veni in sprijinul copiilor familiilor ucrainiene , care poposesc la noi in comuna: mese, jucării, carti de colorat, etc pe care noi le aveam din donație de la Asociatia Umanitară Neemia Dorohoi. Fără a le spune copiilor ce doresc sa fac, am început sa pregătesc totul, timp in care ei se jucau”, povestește învățătorea.

Ce a urmat a lăsat-o pur și simplu fără cuvinte pentru că elevii săi au dat dovadă de solidaritate, bunătate într-un moment în care poate nu se aștepta, ei fiind atât de mici.

„La un moment dat , un băiețel ma întreabă: “Ce faci cu ele, dna?” Fără sa stau pe gânduri,i-am explicat ca le vom dona copiilor care nu mai au căsuțe, care au plecat din tara lor din cauza războiului si stau la noi la primarie. Deja știau foarte multe lucruri legate de evenimentele din Ucraina, probabil au auzit in familie discutandu-se. De aici incepe surpriza… i-am întrebat , daca sunt de acord sa le dam jucării de la noi, cărți, culori, puzzel-uri? N-o sa credeți…s-au adunat toti in jurul meu, ma așteptam sa ma refuze, dar ei …mititeii au început sa mi aducă jucăriile lor preferate, si sa le pună-n pungi. Nu conteneau, dam si asta dna? Dam si asta…? M-au impresionat pana la lacrimi, am zis in sinea mea ca: avem multe de invatat de la copii! Sunt mândra de ei!”, a povestit Liliana Humphreys.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *