Fug din calea războiului, dar pot ajunge victime la Botoșani. Ce se ascunde în spatele unor acte de binefacere

Fug din calea războiului, dar pot ajunge victime la Botoșani ori în alte zone ale țării, prin intermediul unor anunțuri umanitare false. Nu toți cei care își manifestă dorința de a-i ajuta pe refugiați au intenții bune. O cititoare BotoșaniNews ne-a semnalat că un bărbat care a transmis nenumărate anunțuri pe rețelele de socializare că își caută femeie pentru a avea o relație cu ea a postat recent anunțuri că vrea să cazeze o femeie refugiată la el acasă.

Tânăra atrage atenția că acesta este un tip de anunț care ar trebui verificat înainte de a plasa pe cineva să stea la el întrucât, de fapt, omul nu vrea altceva decât să își caute femeie și ar putea profita de acest necaz.

„Sunt mai multe persoane care caută să abuzeze de cei aflați în tranzit. Apar în grupul suport creat.. cu tot felul de propuneri”, ne-a mărturisit Andreea.

Probabil acesta este și motivul pentru care unii dintre cetățenii din Ucraina se gândesc de mai multe ori înainte de a merge acasă la locuințele oamenilor. Cei mai mulți preferă ajutorul oferit de autorități ori de ONG-uri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *