Cum a reușit un om de afaceri din Botoșani să adune 49 de fermieri într-un proiect uriaș. „Trebuie să ne trezim şi să facem procesare”

Nicu Temciuc, preşe­dinte la Cooperativa Agricolă Baza Siloz Cereal Grup din judeţul Botoşani, spune că au reuşit printr-un proiect european să îşi facă un spaţiu de depozitare pentru cooperativă, iar acum au mai depus un proiect pentru un nou spaţiu de depozitare de 12.000 tone şi pentru noi utilaje. În cooperativă s-au adunat 49 de fermieri mici şi medii, care lucrează 5.500 de hectare împreună, iar Temciuc susţine că următorul proiect european pe care-l vor depune va fi pentru procesare.

„Trebuie să ne trezim şi să facem procesare, să dăm valoare adăugată producţiei, căci zootehnia s-a dus de râpă, pentru că nu a băgat-o nimeni în seamă în ţară. De 30 de ani tot vorbim că vindem grâu şi cumpărăm aluat congelat, dar trebuie să facem şi noi ceva să schimbăm acest lucru. (…)Eu sunt beneficiar al cinci proiecte europene şi mai am două în derulare pentru care sper să prind finanţare prin cooperativă şi nu mă las până nu rezolv şi de asta am luat mulţi bani europeni. Cu fermieri mici sau mari am mai discutat despre problemă a birocraţiei pentru accesarea fondurilor europene şi le-am zis: cum e posibil că cineva să vă dea un million de euro fără să vă înreebe ce aţi făcut cu ei. Există birocraţie, dar banii trebuie justificaţi“, a afirmat Nicu Temciuc.

Sursa: zf.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *