Botoşani, județul care depinde de agricultură. Are cele mai multe cooperative agricole din România

Botoşani este județul care depinde foarte mult de agricultură. Are cele mai multe cooperative agricole din România: 172. Un număr atât de mare de cooperative agricole mai au Dolj și Bacău, potrivit Confidas, companie de analiză financiară a companiilor. La o mică distanţă se află judeţul Bistriţa-Năsăud, cu 153 de cooperative agricole, potrivit zf.ro.

„Dolj şi Botoşani sunt judeţe care depind de agricultură, iar în Bacău sunt foarte mulţi legumicultori în zona Podu Turcului care livrează în Bucureşti şi astfel s-au asociat. În Bistriţa-Năsăud e o altă lume, pentru că există o legătură foarte bună între Consiliul Judeţean, primării şi mediul privat şi au oferit direct consultanţă fermierilor pentru a se asocia şi a atrage fonduri europene mai uşor“, spune Cosmin Maglas, CEO şi fon­dator al firmei de con­sultanţă Atragem Finanţare.

În România, sunt 4.041 de cooperative agricole, mai multe decât înainte de 1990, iar în 17 judeţe din România sunt peste 100 de cooperative agricole, potrivit calculelor ZF pe baza datelor Confidas. Peste jumătate din cooperativele existente în România în prezent au fost înfiinţate în ultimii zece ani, în număr de 2.267, conform aceleaşi surse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *