FOTO Maria, femeia care a fugit din Ucraina cu un copil în pântece și cu fetița de mână. A ajuns la Botoșani după zile și nopți pe drum

Maria, o femeie de 34 de ani, din Ucraina, a fugit din calea războiului lăsându-și soțul să lupte pentru țară. Cu un copil de mână, unul în pântece, un câine și un rucsac în spate, femeia a plecat de acasă, gândindu-se doar la siguranța copilașilor săi.

Luni, după un drum istovitor, de trei zile și trei nopți, a ajuns în România. În urmă cu 72 de ore nu știa încotro se îndreaptă. În spate era război. Unul în care și tatăl copiilor ei a rămas să lupte și să-și apere țara. În față, femei și copii care fugeau îngroziți. Și-a regăsit speranța. De mână cu fetița de șase ani a făcut primul pas în siguranță.

După ce a fost consultată de paramedici SMURD, în Punctul de Trecere a Frontierei Rădăuți-Prut, iar ulterior, de un medic specialist din Botoşani și a primit asigurări că pruncul nenăscut este bine și-a continuat drumul spre Praga. Aceasta este doar una din sutele de povesti ale oamenilor către trec, în aceste zile, granița spre libertate și siguranță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *