ÎPS Teofan a făcut un apel către credincioși, la Botoșani, să-i primească pe refugiați: Să vă deschideţi casa cei care consideraţi că puteţi să faceţi acest lucru

Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, ÎPS Teofan a făcut un apel către credincioși, duminică, după slujba de la Mănăstirea Coșula, să-i primească pe refugiații din Ucraina. Potrivit acestuia,  Mitropolia a lansat o colectă financiară pentru susţinerea refugiaţilor cazaţi în mănăstiri, iar în același tip i-a îndemnat pe românii care pot să le ofere sprijin refugiaților care au atât de multă nevoie de ajutor în această perioadă.

„Să vă deschideţi casa cei care consideraţi că puteţi să faceţi acest lucru, cu riscul care poate să decurgă din aceasta! Dar, dacă nu putem aceasta şi probabil mulţi dintre noi nu putem, să fim oneşti, iar, dacă nu o putem face, dintr-o pricină sau alta, din puţin nostru să alcătuim o colectă, care astăzi se face în toate bisericile din Moldova şi la noi în Arhiepiscopia Iaşilor în primul rând, pentru ca acei care deja s-au stabilit într-unele din mănăstirile noastre sau la unele din aşezămintele noastre să îi putem ajuta cu găzduire, cu hrană şi, să nu fie nevoie, cu asistenţă medicală”, a spus ÎPS Teofan.

Totodată el a lansat un apel la rugăciune pentru pace „ca să nu mai moară oameni şi să nu mai sufere atât de mult familiile celor implicaţi”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *