VIDEO & FOTO ÎPS Teofan a slujit, duminică, la Mănăstirea Coșula. Mitropolitul Moldovei și Bucovinei a sfințit noul corp de chilii

Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, ÎPS Teofan, a slujit, duminică, la Mănăstirea Coșula din județul Botoșani, unde a sfințit noul corp de chilii construit în cadrul complexului monahal cu fonduri guvernamentale. Este vorba despre o finanţare de 2,89 milioane de lei, care a fost asigurată de Compania Naţională de Investiţii pentru construirea de spaţii de cazare atât pentru pelerini, cât şi pentru călugări. Noul corp de chilii este construit pe trei nivele.

După Sfânta Liturghie săvârșit-am sfințirea acestei case destinată slujitorilor acestei mănăstiri, pelerinilor care vor veni aici precum și un Paraclis frumos care acum se pictează și care va primi haina sfințirii la momentul potrivit. O trapeză frumoasă, încăpătoare în primul rând, pentru că mănăstirea nu avea acest lucru atât de necesar atât pentru viețuire obștei, precum și pentru marile sărbători când, iată, venim aici și putem găsi, după frumusețea slujbei, și un loc binecuvântat pentru hrana cea de trebuință”, a preciza ÎPS Teofan după slujba de sfințire.

La evenimentul de sfințire a noii construcții au participat zeci de credincioși, dar și mai mulți preoți și diaconi în frunte cu protopopul Petru Fercal.  Totodată, au fost prezenți și primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, și președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *