Reacția profesorului de liceu din Botoșani, acuzat că ar fi agresat sexual un elev: Am ajuns, după acești ani de învățământ, să trec prin acest scenariu de film de groază

Profesorul de la Liceul Teoretic Ștefan Luchian din Ștefănești, care ar fi îmbrățișat și sărutat pe obraz un elev, a reacționat în urma acuzațiilor care i se aduc. Acesta și-a luat concediu fără plată pentru un an de zile. El le-a transmis colegilor din învățământ că se „fabrică subiecte care să denigreze, înjosească și abuzeze, fără să se țină cont de nimic în afară de putere și bani”. Acesta lucrează în învățământ de la vârsta de 24 de ani și susține că s-a implicat 100% în educația copiilor.

Un cadru didactic ne-a trimis pe adresa redacției BotosaniNews o serie de mesaje pe care profesorul le-a trimis colegilor de la liceu, dar și reacțiile acestora, o parte dintre ei înurajându-l și susținând că acuzațiile nu pot fi adevărate.

Am ajuns după acești ani de învățământ să trec prin acest scenariu de film de groază. Astăzi am fost eu, mâine poate fi altcineva.Stăm cu toții umili în fața unor oameni fără să ne putem apăra.Cum le explicăm copiilor noștri că în societatea aceasta minciuna și bârfa câștigă în fața adevărului?”, a spus profesorul.

Apoi, acesta și-a cerut scuze pentru faptul că liceul trece printr-o „umilire fabricată fără nici un fel de scrupule”, spunând că se va apăra până la sfârșit „chiar cu prețul vieții”.

Poliția confirmă că a deschis o anchetă în acest caz. Botoșăneanul este cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de  agresiune sexuală.

„La data de 18 februarie 2022, polițiștii din cadrul Poliției orasului Ștefănești au fost sesizați cu privire la faptul că în perioada 14 -17 februarie a.c., un minor de 15 ani, ar fi fost victima unei agresiuni sexuale, în timp ce se afla la cursurile unității de învățământ în care este elev.  Din verificările efectuate de polițiști a reieșit faptul că, în zilele de 14 și 17 februarie a.c., minorul, în timp ce se afla în biroul unui cadru didactic, din liceul la care este elev, ar fi fost îmbrățișat și sărutat pe obraz de acesta”, susține Poliția.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *