Îți trăiești viața într-un mod sustenabil? Iată câteva lucruri pe care poți începe să le implementezi chiar de astăzi


A avea un stil de viață sustenabil presupune un trai în armonie atât cu mediul care ne înconjoară, cât și cu propriile alegeri și acțiuni pe care le facem. Orice persoană poate contribui, puțin câte puțin, la construirea unui viitor mai curat și mai sustenabil prin diverse mici gesturi. De exemplu, este important să reciclezi materialele folosite și gunoiul menajer, să folosești obiecte sau electrocasnice care au un consum redus de energie, ori chiar să folosești sacoșe textile în loc să cumperi unele din plastic de fiecare dată când mergi la magazin.

În rândurile următoare vei regăsi câteva idei pe care le poți implementa chiar și tu, deoarece nu îți vor lua mult și vor ajuta la crearea unui mediu mai plăcut și mai puțin poluat.

5 lucruri pe care orice persoană sustenabilă le face

  1.       Folosește pungile textile

Înlocuirea pungilor de plastic cu sacoșe textile sau cu cele realizate din materiale mai groase și durabile, este un pas mic, dar tare benefic pentru tine și casa ta. Întotdeauna vei avea nevoie de câte o pungă atunci când mergi la cumpărături, drept urmare este ideal să ai la tine câte o sacoșă textilă sau câte un săculeț potrivit pentru legume și fructe.

  1.       Folosește becuri LED

Becurile LED consumă mult mai puțină energie decât becurile clasice sau cele cu halogen. Acestea, chiar dacă au un cost mai ridicat față de un bec normal, au și o durată de viață mai mare. Implicit, pe termen lung, investiția făcută va reprezenta, de fapt, o economie. Pentru a lua o decizie bună, descoperă gama de becuri led de la Led-zone.ro și asigură-te că ești la punct cu toate criteriile de selecție.

  1.       Reciclează corespunzător

În prezent toate cartierele rezidențiale sau de casă sunt obligate să recicleze ținând cont de materialele folosite. Cele mai cunoscute sunt: gunoiul menajer, plasticul, cartonul și sticla, însă, pe lângă acestea, mai există și containerele pentru haine. Cele din urmă, însă, nu se găsesc chiar oriunde. Creând acest obicei, vei observa că vei fi mai selectiv chiar și cu lucrurile pe care le cumperi zi de zi. Și, în plus, te va responsabiliza.

  1.       Cumpără electrocasnice sustenabile

Clasa energetică a electrocasnicelor are un rol foarte important în valorile sustenabile pe care tu îți dorești să le urmezi. În prezent, te poți bucura că majoritatea electrocasnicelor – frigider, ladă frigorifică, mașină de spălat vase sau rufte – au un randament energetic foarte bun. De exemplu, dacă ai un frigider care consumă foarte mult, acest lucru se va vedea, adunat, în facturile generate la finalul anului.

  1.       Alege un termostat

O altă modalitate prin care poți face economie de energie este de a avea un sistem de încălzire și răcire, un termostat, cu ajutorul căruia să controlezi temperatura din fiecare cameră. De exemplu, tu vei putea stabili temperatura dorită în casă, iar termostatul va porni încălzirea atunci când temperatura ambientală este mai mică decât ceea ce ți-ai dorit sau o va opri atunci când temperatura va trece de gradele selectate de tine.

În concluzie, a avea o viață sustenabilă poate părea ușor dificil, însă nu este imposibil. Este nevoie de pași mici pentru a te putea obișnui și pentru a da uitării obiceiurile vechi bine împământenite. Poți începe prin a acorda mai multă atenție lucrurilor pe care le cumperi, diminuarea plasticului din viața de zi cu zi sau a altor materiale poluante, apoi poți începe să îți transformi ușor, dar sigur, casa într-un loc cu adevărat sustenabil.

Sursă foto: Pexels.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *