Veste cutremurătoare primită de doi botoșăneni în timp ce se aflau la muncă. Au fost la un pas să rămână fără acoperiș deasupra capului

Doi botoșăneni au primit o veste cutremurătoare în timp ce se aflau la muncă într-un alt județ din țară. Locuința lor a fost la un pas să fie distrusă de flăcări, miercuri seară, la Cristești. Un incendiu care a cuprins vegetația uscată de pe un câmp de lângă localitate s-a extins cu repeziciune până în pragul casei lor. O localnică a observat flăcările și a anunțat autoritățile locale.

Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență a intervenit rapid și a stins flăcările. Proprietarii nu sunt în localitate. Au plecat la muncă, în județul Timiș. Au aflat târziu că erau la un pas să rămână fără acoperiș deasupra capului.
Asemeni lor, în ultimele zile, zeci de botoșăneni și-au văzut casele amenințate de flăcările care mistuiau vegetația uscată de pe câmpuri sau resturile vegetale adunate din gospodărie. Unele focuri au fost aprinse chiar de ei.

Vântul, care suflă cu putere în câmp, și își schimbă direcția foarte des și lipsa precipitațiilor favorizează extinderea rapidă a incendiilor, chiar dacă focul este aprins la distanță mare de case.

„Nu mai dați foc vegetației uscate! Nu trebuie să vi se întâmple dumneavoastră să conștientizați pericolul! Fiți prudenți!”, este mesajul transmis de pompieri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *