Primii refugiați din Ucraina au ajuns la Botoșani. O familie cu copii găzduită de un om de afaceri

Un om de afaceri din municipiul Botoșani a primit primii refugiați din Ucraina, țară aflată în război începând de noaptea trecută. Bărbatul locuiește la casă, dar deține și un apartament în municipiul Botoșani pe care l-a pus la dispoziția unei familii cu copii din zona Cernăuți.

Este vorba despre un bărbat și cei trei copii ai săi: de patru, 13 și 18 ani.  Aceștia au reușit să iasă în seara zilei de miercuri din Ucraina, înainte de declanșarea războiului. Din rațiuni de securitate nu vom dezvălui numele omului de afaceri, care a ajutat familia respectivă.

Autoritățile ucrainene au adoptat o măsură fără precedent pentru cetățenii săi, în contextul stării de urgență și a mobilizării populației pentru război. Niciun bărbat nu mai are voie să părăsească teritoriul ucrainei începând cu ora 0.00 a zilei de joi. Măsura a fost comunicată și polițiștilor de frontieră și vameșilor români, în special celor de la Punctul de Trecere a Frontierei de la Siret.

Ministrul ucrainean de Externe a anunțat joi dimineață, pe Twitter, că „Putin tocmai a lansat o invazie pe scară largă a Ucrainei”.

Putin tocmai a lansat o invazie pe scară largă a Ucrainei. Orașele pașnice ucrainene sunt sub lovituri. Acesta este un război de agresiune. Ucraina se va apăra și va câștiga. Lumea poate și trebuie să-l oprească pe Putin. Momentul pentru a acționa este acum”, a scris Dimitri Kuleba.

Focuri de armă au fost auzite joi în apropierea aeroportului Boryspil din Kiev, precum şi mai multe explozii în alte locuri din capitala ucraineană. Aeroportul a anulat zborurile şi a evacuat pasagerii şi personalul.

Care sunt românii care vor fi încorporaţi în caz de război. Ce riscă persoanele care refuză

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *