Top fotbaliști care au marcat gol din corner

Golurile marcate din corner sunt o raritate pe terenul de fotbal. Din acest motiv, atunci când astfel de faze apar, acestea devin rapid cunoscute în lume. Golul din corner se mai numește și gol olimpic. O să îți prezint un top al fotbaliștilor care au marcat goluri olimpice. Deși azi cele mai populare sunt ponturi pe cornere, există uneori în oferta caselor de pariuri pariuri conform cărora un jucător sa marcheze direct din corner, cu o cotă foarte mare, pentru că acest evenimente sunt mai puțin probabile.

Cesareo Onzari

Primul marcator al unui gol olimpic din istorie a fost Cesareo Onzari. În 1924, selecționera din Uruguay marca pentru prima dată titlul olimpic, la Amsterdam și a surprindea pe toată lumea prin jocurile sale spectaculoase. După ce s-a întors din Amsterdam, Uruguay a avut un meci amical contra Argentinei.

Argentina a câștigat acea partidă cu 2-1 în fața a 52.000 spectatori. Golul care a adus victoria a fost marcat în minutul 15 când Cesareo Onzari, care era extrema stângă a echipei Argentinei, a reușit să dea gol direct din corner. Era prima dată când un asemenea gol se marca, iar jucătorii din Uruguay au contestat valabilitatea golului. Golul a fost numit gol olimpic deoarece a fost cel care învins campioana olimpică.

Alvaro Recoba

Alvaro Recoba marchează locul 2 în acest top. Jucătorul Uruguayan a reușit o adevărată operă de artă într-un meci cu Empoli. Alvaro a reușit să înscrie un gol din corner, iar portarul de la Empoli nu a putut decât să se arunce pe teren disperat după ce a calculat greșit traiectoria mingii. De asemenea, Alvaro Recoba nu are doar un gol olimpic în palmares. Jucătorul din Uruguay are la activ 3 goluri marcate din corner din 2012 până în prezent.

Artim Sakiri

Artim Sakiri este unul dintre fotbaliștii care au reușit un gol olimpic într-un meci cu Anglia. Anglia a făcut 2-2 în acel meci cu Macedonia, iar Artim Sakiri a reușit un gol din corner, iar pe atunci juca la West Bromich.

Robert Baggio

Robert Baggio este un alt jucător care a reușit un astfel de gol. Italianul juca pe atunci la Brescia și a găsit exact spațiul dintre jucătorul care stătea la bară și transversală. Ținând cont că vorbim de Baggio, nu a fost deloc o întâmplare faptul că a reușit acest gol.

Ianis Hagi

Dacă vorbim de jucătorii din România care au reușit goluri din corner, atunci putem aminti despre Ianis Hagi. Ianis Hagi a reușit un gol fabulos în meciul dintre România și Bosnia în minutul 70. Jucătorul a executat perfect un corner din partea stângă lăsându-l pe portarul advers fără nicio șansă și marcând un gol olimpic. Acest lucru a amintit de cariera senzațională a tatălui său, Gheorghe Hagi. Hagi a reușit să ducă scorul la 2-0 prin acest gol. Vezi mai multe despre pariurile pe cornere.

Constantin Budescu

Un alt jucător de fotbal român care a realizat cel mai spectaculos gol din cariera sa este Constantin Budescu. Budescu a reușit să îi uimească pe cei din Arabia Saudită fiind sub contract cu FC Damasc. Acesta a reușit să înscrie un gol cu exteriorul, din corner. În timpul unui meci școală la un antrenament, Budescu a trimis direct în vinclu, din corner, cu exteriorul, această execuție fiind una pe care puțini fotbaliști au măcar curajul să o încerce.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *