O fetiță de la o grădiniță din județul Botoșani ar fi fost umilită și jignită de educatoare. „O punea să stea cu fața la perete și să nu le povestească părinților ce se întâmplă la grădiniță pentru că nu o vor mai iubi”

O fetiță de la o grădiniță din județul Botoșani ar fi fost umilită și jignită de educatoare. Cazul s-a înregistrat la Ștefănești, iar părinții au cerut ajutorul Primăriei după ce educătoarea copilului lor ar fi abuzat-o pe micuță, iar aceasta ar avea nevoie de psiholog. Conducerea Primăriei Ștefănești a sesizat organele competente deoarece cei din comitetul de conducere al școlii nu au luat nicio măsură în privința educătoarei.

Fetița provine dintr-o familie modestă, dar trăiește în condiții decente, dau asigurări reprezentanții Primăriei Ștefănești. Pe 8 decembrie anul trecut, conducerea Primăriei a fost sesizată de trauma prin care a trecut fetița la grădiniță, aceasta fiind în grupa mare la grădinița orașului Ștefănești, structură de învățământ din cadrul Liceului Ștefan Luchian.

„În timp ce cadrul didactic nu se afla în sala de curs, copiii, jucându-se nesupravegheați, au spart un dulap, practic, din cele povestite de fetiță dulapul a fost spart de alți doi colegi de-ai săi, care la întoarcerea doamnei educatoare în clasă au învinuit-o pe fetiță, deși aceasta s-a apărat, spunând că este nevinovată. D-na educatoare a certat-o și a pedepsit-o pe minoră, punând-o să stea în picioare cu fața la perete, în prezența celorlalți copii”, se arată în ancheta socială făcută de angajații Primăriei.

La scurt timp, părinții au observat o schimbare la fetița lor. Venea de la grădiniță cu pachețelul de mâncare și apa intacte, neatingându-se de ele, așa că au întrebat-o ce se întâmplă. Fetița le-a povestit că „doamna educatoare se poartă urât cu ea, o jignește”. Le-a povestit ce s-a petrecut în clasă.

Mai mult de atât, fetița încurajată de părinți și asigurată că nu i se va întâmpla nimic rău a mai povestit că nu este prima dată când se întâmplă acest lucru, fiind și alte episoade în care a fost mustrată și pedepsită, folosind un ton neadecvat pentru un cadru didactic”, precizează sursa citată.

Când părinții au discutat cu educătoarea copilului lor, aceasta le-a sugerat să îi aplice corecții mai dure fetei, inclusiv fizice. Fetița era agitată în ultima perioadă, începea să plângă la intrarea în grădiniță și spunea că nu vrea să mai meargă la cursuri. Părinții au făcut plângere la directoarea grădiniței, dar nu s-a luat nicio măsură împotriva educatoarei. În schimb, fetița a fost mutată de la grupa respectivă.

„Minora le-a povestit părinților că doamna educatoare i-a spus să nu spună nimic acasă din ceea ce se întâmplă la grădiniță pentru că părinții nu o vor mai iubi”, se arată în ancheta Primăriei.

Conducerea unității administrativ teritoriale a depus plângere la Poliție.

Scandalos! Un profesor de la un liceu din Botoșani, acuzat că ar fi agresat sexual un elev

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *