24 de botoșăneni amendați de polițiștii locali după ce au ieșit cu animalele de companie la plimbare

Un număr de 24 de botoșăneni au sancționați de polițiștii locali deoarece au ieșit cu câinii la plimbare, dar nu au curățat mizeria lăsată de patrupede. Potrivit unei informări transmisă de Poliția Locală Botoșani, în perioada 18 – 20 februarie 2022 polițiștii locali, au sancționat 24 de persoane care au încălcat prevederile legale privind întreținerea și circulația câinilor cu stăpân pe raza municipiului (HCL 221/2009).

De asemenea, zece botoșăneni au fost amendați pentru că nu au păstrat ordinea și curățenia (HCL 355/2011 și HCL 130/2020), iar 14 amenzi au fost date pentru încălcarea unor norme de conviețuire socială.

Totodată, trei amenzi s-au dat pentru nerespectarea normelor privind activitatea de administrare a piețelor și oborului, aflate în proprietatea municipiului Botoșani și trei amenzi la hotărârea de CL 292/2017 – privind organizarea circulației rutiere în municipiul Botoșani.

„În activitățile de prevenire au fost identificate și atenționate un număr de 260 de persoane cărora li s-au adus la cunoștință prevederile legale și sancțiunile la care se expun în caz de neconformare. Au fost sancționate contravențional un număr de 54 persoane, cu amendă în sumă totală de 5.350 lei”, arată Poliția Locală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *