Sesizare la Parchet pentru un fost primar din Botoșani care și-a angajat soția la Primărie

Ioan Toma, primarul de Braesti
Ioan Toma, primarul de Braesti, a ajuns la PNL

Un fost primar din județul Botoșani a fost găsit în conflict de interese administrativ de inspectorii Agenției Naționale de Integritate (ANI). Este vorba despre Ioan Toma, fostul primar al comunei Brăești, în mandatul 2016- 2020. A fost făcută sesizare la Parchet.

Potrivit inspectorilor ANI, la data de 19 martie 2019, în perioada exercitării mandatului de primar, Ioan Toma a încheiat un Act adițional la Convenția civilă de prestări servicii încheiată la data de 02 decembrie 2015 între Primăria comunei Brăești (în calitate de angajator) și soția sa (în calitate de salariat), prin care se hotărăște de comun acord modificarea contractului individual de muncă prin modificarea salariului de bază lunar brut al acesteia, începând cu data de 01 aprilie 2019.
„Astfel, persoana evaluată a încălcat prevederile art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003. De asemenea, Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către TOMA IOAN a infracțiunii de conflict de interese (text în vigoare până la data de 28 iulie 2017), respectiv folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane (text în vigoare începând cu data de 28 iulie 2017), prevăzută de  art. 301 din Codul Penal, întrucât a semnat în calitate de primar, un număr de 7 acte juridice (2 convenții civile și 5 acte adiționale) care au creat un avantaj patrimonial pentru soția acestuia”, arată ANI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *