Doliu! Un apreciat colonel din Botoșani s-a stins din viață

Un apreciat colonel din județul Botoșani s-a stins din viață. Este vorba despre col. „(rtr) Dumitru Hetric, născut în comuna Vorona din județul Botoșani.  Colectivul Colegiului Național Militar ,,Ștefan cel Mare” își exprimă profundul regret pentru trecerea la cele veșnice a acestuia.

Născut la 29 august 1943, în comuna Vorona, județul Botoșani, a absolvit Liceul Militar ,,Ștefan cel Mare” (1958 – 1962), Școala Militară Superioară de Ofițeri Activi ,,Nicolae Bălcescu” Sibiu (1962 – 1966), Academia Militară (1977 – 1979).

„În colegiul nostru a fost comandant de companie, ofițer cu activitatea de cadre, ofițer cu pregătirea fizică, remarcându-se prin pregătirea profesională solidă, frumoasa cultură generală, devotamentul muncii, exprimarea deschisă și directă a opiniei sale cu multă personalitate și cu verticalitate morală”, potrivit unei informări transmisă de Colegiul Militar.

,,L-am cunoscut ca un ofițer cu temeinică pregătire profesională, sociabil, drept și apropiat de elevi. Cu noi, tinerii ofițeri, era principial și corect, avea o cultură generală bogată. Pentru mine a fost un ofițer model, un exemplu pentru elevi, dar și pentru tinerele cadre. Dumnezeu să-l odihnească în pace!” a afirmat domnul colonel în rezervă Vasile Blanariu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *