Gestul emoționant făcut de părinții lui Carol, după ce pruncul lor a fost declarat mort. Micuțul din Botoșani salvează viața altor copii

Părinții lui Carol, copilul de doi ani din Botoșani, care a murit după ce a căzut de la etaj, au făcut un gest emoționant. Micuțul lor a fost declarat mort, duminică, de medicii ieșeni, dar părinții și-au dat acordul pentru donarea organelor acestuia. Astfel că organele sale vor ajunge la copilașii bolnavi, care au nevoie de ele.

„Părinții au făcut un gest extraordinar și au fost de acord de acord să doneze organele copilului lor. În această dimineață s-au recoltat rinichii, ficatul și cordul. Un eveniment neplăcut, dar care, datorită acestor părinți, a dat o șansă altor copii”, a declarat Alina Belu, managerul Spitalului de Copii „Sfânta Maria” din Iași.

Părinții au fost lăsați să își ia rămas bun de la copilașul lor, iar apoi aceștia au găsit puterea de a-și da acordul ca organele micuțului să ajungă la alți copilași. Rinichii vor fi prelevați la Spitalul Parhon din Iași, în cursul zilei de luni.

„În cursul nopții de duminică spre luni a avut loc o prelevare de la un donator pediatric, de doi ani, de la care s-au prelevat ficatul, cordul, rinichii și corneea și întrucât nu am avut primitori atât de mici în țară, au venit cei de la Eurotransplant și au prelevat cordul și ficatul, aceste fiind preluate în Germania”, a declarat dr. Raluca Neagu, coordonatorul Centrul Regional de Transplant Iași.

Carol a căzut de la șase metri înălțime

Carol, copilul de doi ani, din Botoșani, căzut de la etajul III al unui bloc, a fost declarat mort, duminică seară. Anunțul a fost făcut de medicii ieșeni, care au precizat că părinții acestuia au fost lăsați să își ia rămas bun de la el. Copilașul nu avea deloc activitate cerebrală.

„Pacientul de la Botoșani, pacientul de doi ani cu traumatism cranio-cerebral sever prin cădere de la înălțime, a fost declarat în cursul zilei de ieri, spre seară, în jurul orei 22.00, în moarte cerebrală”, a declarat Alina Belu, manager Spitalului de Copii Sfânta Maria din Iași.

Când s-a produs evenimentul, în locuință se mai aflau trei adulți. Într-un moment de neatenție, băiețelul a ajuns pe pervazul geamului, după ce s-au urcat pe un corp de mobilă și s-a sprijinit în plasa de protecție împotriva insectelor, care s-a deschis. Micuțul a căzut în gol de la aproximativ șase metri înălțime.

Trist! Carol, copilul de doi ani din Botoșani, căzut de la etaj, a fost declarat mort

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *