Regulamentul de organizare a circulației rutiere în municipiul Botoșani se modifică. Se introduce o nouă taxă (document)

Regulamentul de organizare a circulației rutiere și de gestionare a parcărilor din municipiul Botoșani se modifică. Astfel, modificările vizează mașinile parcate neregulamentar pe domeniul public și introducerea unei noi taxe.

Potrivit unui proiect de Hotărâre de Consiliu Local care va fi pus spre aprobare în ședința din 24 februarie, este interzisă staționarea sau parcarea autovehiculelor destinate serviciilor de transport persoane în regim taxi, peste limita locurilor aprobate. Este interzisă staționarea autovehiculelor în regim taxi cu lampa !TAXI” montată pe cupola acestora în afara locurilor de așteptare clienți.

Se interzice oprirea staționarea și parcarea vehiculelor pe domeniul public sau privat al municipiului în alte locuri decât drumul public, în afara spațiilor marcate expres de administratorul drumului public. De asemenea, se interzice oprirea, staționarea și parcarea vehiculelor în stațiile de încărcare electrice, altele decât cele hibrid și electrice.

O altă prevedere face referire la taxa de parcare. Astfel, aceasta se achită prin tichete de parcare eliberate de aparatele de taxare automată. În cazul nefuncționării unui aparat de taxat, plata se va face prin SMS sau aplicație. În cazul în care aparatele de taxat, SMS-urile și aplicația nu funcționează, parcarea este gratuită până la remedierea defecțiunilor. Perioada de grație pentru plata parcării va fi de 5 minute din momentul parcării vehiculului și plata efectivă.

Se va introduce o taxă de staționare/blocare a mașinilor blocate. Astfel, dacă vehiculul blocat în parcările cu plată va staționa mai mult de 24 de ore se va plăti un tarif de 35 lei, fără TVA, pe zi.

O altă modificare vizează locurile de parcare rezervate care sunt ocupate de către alte persoane decât beneficiarii. Este interzisă, de asemenea, ocuparea domeniului public cu vehicule în afara spațiilor marcate expres. În vederea igienizării și spălării drumurilor din municipiul Botoșani, posesorii de vehicule sunt obligați să elibereze carosabilul. Activitatea de aprovizionare  cu vehicule cu o masă mai mare de 3,5 tone se va face pe timp de noapte între orele 21.00-23.00, potrivit unui proiect de Hotărâre de Consiliu Local ce va fi pus spre aprobare în ședința din 24 februarie. Vezi aici proiectul de Hotărâre de CL!

2 thoughts on “Regulamentul de organizare a circulației rutiere în municipiul Botoșani se modifică. Se introduce o nouă taxă (document)

  1. Eliberați întâi stațiile taxi de alte autovehicule! Mai ” lucrați ” la oprirea interzisă! Mai ales în preajma școlilor!

  2. Ati întocmit regulamentul pe baza de date sau e făcut din tramvai Vă rog câte masini aveți înscrise în circulație și cîte locuri de parcare aveți Dacă e diferenta prea mare dimpotrivă trebuie să permiteți parcarea sau cel putin staționarea astfel:1 în anumite zone unde trotuarul are peste 2 m lățime 2 în anumite intersecții unde sunt. mai multe benzi 3 în anumite locuri publice unde încă….nu sunt parcări…4 in larcarile unor institutii care nu.platesc nimic la Primărie dar noaptea le închid….lidl, carrefour, ore etc biserici sau chiar dacă plătesc să se negocieze cu acestea..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *