FOTO Un întreg sat din Botoșani a plâns-o pe Cristina, femeia ucisă de bărbatul pe care l-a iubit. Sâmbătă a fost condusă pe ultimul drum

Întreaga comunitate din satul Horlăceni din comuna Șendriceni a plâns-o și a însoțit-o, sâmbătă, pe ultimul drum pe Cristina Șova, victima uneia dintre cele mai odioase crime din județ, care a oripilat întreaga țară. Botoșăneanca care a fost ucisă, luni, cu peste 25 de lovituri de cuțit a fost înmormântată în cimitirul din Horlăceni, la înmormântare luând parte peste 300 de persoane.

Tineri și bătrâni, apropiați sau simpli oameni care au cunoscut-o, rude sau străini au fost alături de Cristina Șova pe ultimul drum. Curtea casei în care a fost ucisă a devenit și locul de unde femeia a plecat pe ultimul drum. De altfel, această curte a fost neîncăpătoare pentru cei care au vrut să îi aducă un ultim omagiu.

O fotografie cu chipul blând și plin de lumină al Cristinei a fost așezată, alături de o jerbă de flori, pe capota mașinii funerare, iar în fruntea cortegiului au fost purtate de copii zeci de coroane de flori, semn al aprecierii de care s-a bucurat femeia în întreaga comună.

Cristina şi-a găsit sfârşitul de Ziua Îndrăgostiţilor în mâinile bărbatului pe care cândva l-a iubit, dar alături de care a avut o viaţă grea. Bătăile erau la ordinea zilei în casa lor, aşa că, într-o zi, femeia a decis să îl părăsească. Se întâmpla în urmă cu doi ani. Nimeni nu se aştepta însă la ce avea să urmeze.

Cristina Șova venise, luni, în vizită la mama şi sora sa, în satul Horlăceni, comuna Şendriceni, judeţul Botoşani, când s-au trezit peste ele cu fostul soţ. Rudele victimei spun că omul s-ar fi ascuns timp de mai multe zile într-o locuinţă din apropiere, despre care ştia că este părăsită, pentru că nu locuia nimeni acolo.

Fără să stea pe gânduri, bărbatul a sărit şi şi-a înjunghiat fără milă de mai multe ori fosta parteneră de viaţă. 25 de lovituri de cuţit ar fi avut. În apărarea femeii, au sărit mama, în vârstă de 60 de ani, şi sora ei, diagnosticată cu sindromul Down de 38 de ani, care la rândul lor au căzut victime, însă din fericire starea lor este acum în afara oricărui pericol. Surorii fără apărare, bărbatul ar fi vrut chiar să îi taie nasul.

Apropiaţii Cristinei spun că în repetate rânduri, fostul soţ a fost violent cu femeia până când aceasta a avut curajul să plece de acasă şi să divorţeze de acesta în urmă cu doi ani. Cu toate acestea, nu exista un ordin de restricţie împotriva bărbatului. Ea ar fi făcut mai multe plângeri la poliţie, dar le retrăgea de frică.

După crimă, bărbatul a fugit într-o pădure din apropiere. A fost însă prins de poliţişti după o oră şi jumătate. A încercat să opună rezistenţă, însă în cele din urmă a fost imobilizat. Ancheta continuă în acest caz, individul fiind cercetat pentru omor, tentativă de omor şi violare de domiciliu.

Mesajele au curs pe reţelele sociale pentru Cristina. „Dumnezeu să te ierte și să te odihnească in pace, suflet bun și frumos. Nu o să te uit niciodată. Drum lin la ingeri Cristina”. „Condoleanțe! Dumnezeu s-o ierte, mare durere!”, „Dumnezeu să o odihnească în pace Amin”, “Sincere condoleanțe familiei indurerate Dumnezeu să o ierte”.

 

Mama Cristinei, femeia ucisă în Botoșani de fostul ei soț, declarații cutremurătoare. A văzut cum fiica i-a fost înjunghiată: ”A luat-o și a tras-o în cealaltă cameră”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *