FOTO & VIDEO Rețea de contrabandă destructurată la Botoșani. Sume uriașe de bani confiscate de polițiști în urma unor percheziții

O rețea de contrabandă a fost destructurată la Botoșani. Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, cu suportul tehnic de specialitate al poliţiştilor din cadrul I.G.P.R. – Structurilor de Operaţiuni Speciale Botoşani şi Suceava, au destructurat o reţea care desfăşura activităţi ilicite în sfera contrabandei cu produse accizabile şi care acţiona pe raza judeţului Botoşani.

Potrivit anchetatorilor, în data de 19 februarie a.c., sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, au fost desfăşurate 11 percheziţii domiciliare în mai multe locaţii de pe raza judeţului Botoşani, la care au participat poliţişti de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi, polițiști ai Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Botoșani şi jandarmi din Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Botoşani. În perioada monitorizării activităţii infracţionale, poliţiştii de frontieră au descoperit şi reţinut în vederea confiscării aproximativ 340.000 de ţigarete diferite mărci, provenite din contrabandă, în valoare de peste 212.500 lei.

În urma unor activităţi informativ-operative desfăşurate în perioada martie 2021-februarie 2022, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Tribunalului Botoşani au derulat acţiuni specifice pentru documentarea activităţii infracţionale a unor persoane care desfăşurau activităţi ilicite în sfera contrabandei cu ţigări.

„În fapt, din actele administrate în cauză, până în prezent, au rezultat indicii privind existenţa şi funcţionarea unei reţele infracţionale care acţiona pe raza judeţului Botoşani, în scopul introducerii ilegale de ţigarete în România, prin achiziţionarea de cantităţi de ţigarete, cu timbru de acciză Republica Moldova provenite din fapte de contrabandă. Reţeaua le colecta, transporta, depozita şi comercializa prin intermediari sau direct în scopul obţinerii de beneficii financiare. Membrii acesteia aveau legături bine închegate între ei pe segmente relaţionale şi momente acţionale, cu aport diferit adus la îndeplinirea rezoluţiilor infracţionale în funcţie de posibilităţile de acţiune ale fiecăruia. Astfel, urmare a activităţilor specifice desfăşurate în baza delegărilor dispuse în cauză, constând în investigaţii şi supravegheri informativ-operative, au fost identificaţi 15 cetăţeni români şi moldoveni, membri ai reţelei. În urma desfăşurării de activităţi specifice de monitorizare judiciară şi realizării de capturi intermediare, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani şi Sectorului Poliţiei de Frontieră Româneşti au identificat și indisponibilizat peste 17.000 de pachete de țigarete, în valoare de 212.500 lei, care urmau a fi valorificate în mod ilegal în țară, acestea fiind introduse în România peste albia râului Prut, din Republica Moldova, folosind mijloace improvizate sau ambarcaţiuni de mici dimensiuni”, precizează reprezentanții Poliției de Frontieră.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, peste 23.600 de lei, aproximativ 9.000 de euro, 8 telefoane mobile, 12 cartele sim, o barcă pneumatică și diferite înscrisuri care prezintă interes în cauză.
De asemenea, în baza unor mandate de aducere, persoanele implicate au fost conduse la audieri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *