Diagnostic cumplit pentru un copilaș de șapte ani din Botoșani. Tatăl: „Avem nevoie urgentă de ajutorul tuturor”

Un copilaș de șapte ani, dintr-o familie din Botoșani, a fost diagnosticat cu o boală cruntă: Leucemie limfoblastică. „Avem nevoie de ajutorul tuturor” este strigătul disperat al tatălui lui Sebastian.  Pentru că nu răspundea tratamentului din România, și practic nu mai aveau altă șansă, părinții au mers la clinica Meyer, din Firenze- Italia, unde li s-a confirmat diagnosticul cumplit.

„Boala este destul de avansata si trebuie sa inceapa urgent tratamentul. Trament ce este de lunga durata si foarte costisitor, de aceea, va rugam daca ne puteti ajuta cu orice suma, cat de mica in unul din conturile: RON: RO66INGB0000999912173611 și EUR: RO44INGB0000999912173619, deschise pe numele meu, Marius Aiftodoaie la ING Bank.”, este mesajul tatălui lui Sebastian.

Cum s-a petrecut totul

Sebastian, are 7 ani si este din Botosani. La inceput, părinții au crezut ca are gripa sau cel mult o raceala netratata, dupa cum le-au spus  și medicii. Din nefericire, dupa ce a avut o pareza faciala pe partea stanga, părinții și-au dat seama că este vorba de ceva mult mai serios si au mers din nou la spital.

Pe 23 decembrie, au mers la spitalul de copii din judet, unde analizele medicale nu au scos la iveala nimic suspect, asa ca au rasuflat putin usurati, iar pe 7 ianuarie Sebastian a fost externat. Dupa nici 2 saptamani, starea lui s-a inrautatit si a inceput a reaparea pareza. Vazand ca au reaparut simptomele au plecat la spitalul „Sfanta Maria” din Iasi unde i-au fost repetate analizele, iar dupa cateva ore de asteptare cu emotii, a venit o veste cumplita: Sebastian are Leucemie Lifoblastica cu celule T.

„Inmarmuriti de diagnosticul pus de medici nu am stiut incotro s-o luam, ce sa facem, unde sa-l ducem pt a-l salva. Cei de la Sf. Maria, au decis inceperea tratamentului de urgenta. Pentru ca organismul lui Sebastian nu raspundea la tratamentele administrate in spitalul de stat, am decis transferul lui la o clinica din Italia. Aici, ni s-a confirmat diagnosticul, dar ne-au spus ca Sebastian are o sansa de vindecare dar aceasta sansa presupune un transplant de celule stem si un tratament de lunga durata ulterior interventiei. Spitalul din Italia inca nu ne-au inaintat o suma oficiala, dar neoficial ar fi vorba de aproximativ 130.000euro. Pentru noi, o familie modesta cu doi copii mici, sa facem rost de o astfel de suma intr-un timp atat de scurt este foarte greu, spre imposibil. Singura modalitate prin care banii necesari pentru salvarea lui Sebastian pot fi stransi ar fi prin ajutorului vostru, al tuturor, prin donatii. Va multumim pentru orice donatie, sfat, sau orice ajutor.. va vom fi recunoscatori pe viata, atat noi cat si Sebastian”, este mesajul tatălui lui Sebastian.

Cei care vor să ia legătura cu Marius Aiftodoaie, o pot face prin intermediul Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *