Copilul din Botoșani, căzut de la etaj, internat pe secția ATI a Spitalului din Iași. Medic: Prognosticul este rezervat

Carol, copilul de doi ani din Botoșani, care a căzut de la etajul III al unui bloc, săptămâna trecută, a fost dus, vineri, cu elicopterul SMURD la Spitalul „Sfânta Maria” din Iași. Micuțul a fost internat pe secția de ATI a clinicii, însă medicii sunt rezervați în privința șanselor de supraviețuire ale acestuia.

Este un politraumatism cu un indice de severitate lezional mare. Ca atare, prognosticul este rezervat. Echipa pluridisciplinară va evalua acest caz şi ulterior se va decide atitudinea terapeutică”, a declarat dr Solange Tamara Roşu, şefa UPU de la Spitalul de Copii din Iaşi.

Reamintim că un copil de doi ani a ajuns la spital în stare foarte gravă, miercuri, după ce a căzut de la etajul trei al unui bloc din municipiul Botoșani. Când s-a produs evenimentul, în locuință se mai aflau trei adulți. Într-un moment de neatenție, băiețelul a ajuns pe pervazul geamului, după ce s-au urcat pe un corp de mobilă și s-a sprijinit în plasa de protecție împotriva insectelor, care s-a deschis. Micuțul a căzut în gol de la aproximativ șase metri înălțime.

La fața locului a ajuns imediat echipajul de terapie intensiva mobilă SMURD. Victima a fost preluată și transportată la Spitalul de Pediatrie din Botoșani pentru evaluare, potrivit reprezentanților Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Botoșani. Poliția a deschis o anchetă pentru a stabili împrejurările în care s-a produs evenimentul.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *