Te întrebi cum să verifici siguranțele auto din mașina ta? Atunci merită să știi că există mai multe metode de a face acest lucru și vei învăța, de asemenea, cum poți verifica dacă s-au ars, fără a folosi vreun aparat

Cum se verifică siguranțele auto?

Poți face acest lucru în moduri diferite dacă vei folosi un contor electric. Unul este prin intermediul unui test de tensiune, iar celălalt este cu ajutorul unui test de sarcină. Indiferent ce metodă vei alege, un multimetru va determina clar starea siguranțelor.

Dacă te întrebi cum se verifică siguranțele din mașină cu un tester, trebuie să știi că această metodă nu este ideală, deoarece nu toate circuitele electrice vor testa tensiunea fără a porni receptorul în cauză. Cu toate acestea, la majoritatea siguranțelor vei reuși să verifici starea acestora. Cum se verifică siguranța din mașină cu această metodă? Trebuie să pui capătul testerului de tensiune la masă. Cu contactul pus, aplică o lampă de testare la fiecare capăt al siguranței. Dacă becul se aprinde, siguranța funcționează.

Dacă nu vrei să folosești diferite aparate pentru a verifica starea unor siguranțe auto, o poți face folosindu-te doar de vedere și miros. Tot ceea ce trebuie să faci este să scoți piesele, iar o siguranță deteriorată va avea un aspect caracteristic și un miros specific de ars. Și astfel, va fi foarte greu de confundat.

Ce trebuie să faci în cazul siguranțelor auto arse?

Dacă vei găsi o siguranță arsă, tot ceea ce trebuie să faci este să o înlocuiești pur și simplu. Și nici nu este dificil atâta timp cât știi cum să ajungi la ele.

În primul rând, înainte de a schimba aceste siguranțe auto, este necesar să le cumperi. Iar unul dintre locurile unde vei găsi diferite componente electrice și produse de acest tip este magazinul tme.eu, un loc unde calitatea își spune cuvântul.

Dacă te întrebi cât de gravă este această situație, de a avea siguranțe auto arse, depinde mult de circumstanțe. Astfel de componente sunt concepute pentru a proteja receptorul împotriva efectelor tensiunii excesive. Dacă una dintre siguranțe s-a ars o dată, probabil că nu ai de ce să îți faci griji. Cu toate acestea, este diferit atunci când protecția responsabilă pentru un anumit receptor arde în mod regulat. Atunci poate însemna o mulțime de probleme cu sistemul electric din vehicul.

Imobilizarea bruscă a mașinii, lipsa luminilor și dispozitivele de bord care nu funcționează sunt unele dintre cele mai frecvente probleme legate de siguranțele arse. Așa că merită să ai întotdeauna un kit de rezervă în mașină.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *