O biserică, un liceu și un centru de plasament din județul Botoșani derulează un proiect pentru atragerea copiilor la slujbe

Foto:arhiva

Începând cu 1 martie 2022, în cadrul Parohiei „Sf. Arh. Mihail și Gavriil” din Buhăceni se va derula proiectul „Copiii din parohie vin la Sfânta Liturghie!”, în parteneriat cu Liceul „Demostene Botez” Trușești si Centrul de plasament „Sf.Nicolae” Trușești.

Programul educațional catehetic subsumat parteneriatului Biserică – Școală, are drept scop educarea copiilor în spiritul creștin al păstrării valorilor naționale, al iubirii aproapelui, al cunoașterii și mărturisirii credinței strămoșești, potrivit unui comunicat transmis de Parohia Buhăceni.

Cea mai frumoasă rugăciune pe care o putem face este grija pe care o avem față de copiii noștri, conștientizând faptul că, ei sunt preferați de Mântuitorul și lor, înaintea tuturor, li se dă împărăția Cerurilor. Liturghia pentru copii și împărtășirea lor, îi pregătește duhovnicește pentru întâlnirea cu Hristos. De aceea, cei trei piloni ai educației: familia, școala și Biserica trebuie să se integreze armonios și să reușească să vadă în simplitatea sufletului copiilor frumusețea Raiulu dumnezeiesc. Vă așteptăm, dragi copii, la slujbele speciale pentru voi, pentru a atinge cu mintea, inima și sufletul înaltul cerului cu îngeri!”, mai trabsmite sursa citată.

2 thoughts on “O biserică, un liceu și un centru de plasament din județul Botoșani derulează un proiect pentru atragerea copiilor la slujbe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *