Consilier local din Botoșani prins băut la volan. Cum a fost pedepsit

Un consilier local din județul Botoșani a fost prins băut la volan și fără permis de conducere. Este vorba despre consilierul local al comunei Avrămeni, Valentin Haliuc, de 48 de ani, care a fost condamnat pentru fapta sa de Curtea de Apel Suceava  la doi ani și trei luni de închisoare cu suspendare.

Totodată, instanțaimpune inculpatului Haliuc Valentin ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: f) să se prezinte la Serviciul de probaţiune Botoşani, la datele fixate de acesta; g) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; h) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; i) să comunice schimbarea locului de muncă; j) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 93 alin. 2 Cod penal pe durata termenului de supraveghere obligă pe inculpatul Haliuc Valentin să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate. În baza art. 93 alin. 3 Cod penal pe durata termenului de supraveghere inculpatul Haliuc Valentin va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 100 de zile, la Primăria Comunei Avrămeni, judetul Botosani sau la Primăria Oraşului Săveni, jude?ul Boto?ani, afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate, persoana nu poate presta această muncă (instituţia în care urmează a se presta munca urmând a fi stabilită de Serviciul de Probaţiune Botoşani).”

Hotărârea instanței este definitivă, iar botoșăneanul rămane și fără mandatul de consilier loca din cauza condamnării. Valentin Haliuc a urcat băut și fără permis la volanul unei autoutilitare, pe 20 august 2020. În localitatea Aurel Vlaicu, el a pierdut controlul volanului și a ajuns cu autoutilitara în șanț, apoi într-un gard. Din fericire, nu a fost nimeni rănit în accident, dar polițiștii l-au tras la răspundere. La etilotest, botoșăneanul avea o alcoolemie de 1,25 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *