Prefectul Sorin Cornilă a discutat cu subsecretarul de stat Gheorghe Sorescu despre revendicările salariale ale angajaților din Prefectură. Ce a spus Sorescu

Prefectul județului Botoșani, Sorin Cornilă, s-a întâlnit, sâmbătă, 12 februarie 2022, la sediul Instituției Prefectului Botoșani, cu subsecretarul de stat al Ministerului Afacerilor Interne, Gheorghe Sorescu. În cadrul acestei întâlniri, au fost abordate mai multe subiecte care țin de funcționarea Instituțiilor Prefectului, de colaborarea instituțională și de proiectele în desfășurare ale Ministerului Afacerilor Interne. Printre subiectele abordate a fost și cel al revendicărilor salariaților Instituțiilor Prefectului.

Subsecretarul de stat al Ministerului Afacerilor Interne, Gheorghe Sorescu, a confirmat că la nivelul Guvernului se fac deja demersurile necesare în vederea soluționării problemelor ce ți de nivelul scăzut de salarizare al salariaților Instituțiilor Prefectului din toată țara.

”Îi mulțumesc domnului Sorescu pentru deschiderea arătată și pentru susținere, m-a asigurat că va exista un dialog permanent. În urma discuțiilor de astăzi, am convingerea, că în cel mai scurt timp, se vor găsi soluții echitabile pentru problemele și solicitările salariaților Instituției Prefectului. De asemenea, am discutat și despre axele de finanțare viitoare pentru proiecte ce pot fi implementate de Instituția Prefectului ”, a declarat prefectul județului Botoșani, Sorin Cornilă.

Grevă de avertisment în Prefectura Botoșani

Angajații Instituției Prefectului au oprit activitatea, joi, în cadrul unei greve de avertisment, în intervalul 10.00- 11.00. Salariații sunt nemulțumiți de statutul actual al funcționarilor din prefecturi și de discriminările salariale generate de aplicarea legii privind salarizarea angajaților din sectorul public.Ei solicită modificarea Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice și trecerea personalului angajat în prefecturi din categoria funcțiilor  teritoriale în cea a funcțiilor de stat.

„Constrânși de discriminările salariale existente în sistemul bugetar, suntem nevoiți să arătăm că, până în prezent, nu s-a adoptat nici o măsură privitoare la salarizarea funcționarilor publici din cadrul instituțiilor prefectului, astfel că, în prezent, un funcționar public din instituția prefectului are un salariu considerabil mai mic decât un funcționar public din consiliul județean, primării și servicii publice deconcentrate.  Considerăm că prezenta situație salarială reprezintă o discriminare a angajaților Instituției prefectului în raport cu salariații altor autorități și instituții publice – centrale sau locale – aparținând puterii legislative, executive sau judecătorești – cărora, an de an le-au fost mărite/majorate salariile prin diverse acte normative (ordonanțe de urgență), iar personalul salariat al Instituţiei Prefectului a rămas, de fiecare dată, neobservat, tratamentul salarial al acestuia fiind net diferit, nejustificat și disproporționat în raport cu celelalte categorii socio- profesionale”, se arată într-un memoriu al angajaților Prefecturii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com