Zeci de persoane din Botoșani depistate cu două tulpini ale virusului. Adăscăliței: Am găsit pacienţi cu tulpină Delta, cu tulpină Gama, Alfa

Zeci de persoane din judeţul Botoşani diagnosticate cu COVID-19 au prezentat, în urma secvenţierilor realizate în laboratorul de analize al Spitalului Clinic de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva” din Iaşi, două tulpini ale virusului. Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Botoşani, medicul Monica Adăscăliţei, a anunţat că analizele de laborator au confirmat, săptămâna trecută, prezenţa dublei tulpini la aproximativ 30 de pacienţi din Botoşani.

„La secvenţiere, la pacienţii cu COVID, pe lângă tulpina Omicron, care este dominantă la nivelul judeţului Botoşani şi la nivel naţional, am găsit pacienţi cu tulpină Delta, cu tulpină Gama, Alfa, deci acelaşi pacient cu două tulpini în acelaşi timp. La cazurile din valul 5 am început să vedem aceste două tulpini. În valurile anterioare, au fost foarte puţini, doi – trei pacienţi, care pe lângă tulpina principală au mai prezentat o altă variantă de tulpină. Săptămâna trecută, din persoanele pe care le-am trimis la secvenţiere aproape toate erau cu două tulpini”, a spus medicul Monica Adăscăliţei.

Rata de infectare COVID a înregistrat și joi o scădere ușoară la nivelul județului Botoșani. Potrivit datelor prezentate de Grupul de Comunicare Strategică, în județul Botoșani au fost raportate, în doar 24 de ore, 226 de cazuri de coronavirus, cu o incidență COVID la nivelul județului de 11,37/1.000. Miercuri, rata de contaminare a fost de  11,52 la mia de locuitori.

De la începutul pandemiei de coronavirus, 33.013 de botoșăneni au contactat această boală. Din nefericire, județul Botoșani figurează, în ultimele 24 de ore, și cu decese cauzate de COVID.

Sursa: ziarulevenimentul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *