Urgențele Spitalului Județean ”Mavromati” Botoșani, decongestionate după înființarea Centrului de permanență și aducerea containerului pentru testarea COVID

Înființarea Centrului de permanență în municipiul Botoșani, dar și instalarea containerului pentru testarea gratuită COVID la Direcția de Sănătate Publică au dus la descongestionarea prezentărilor la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean ”Mavromati”. Ioan Asaftei, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Botoșani, a declarat că media prezentărilor în UPU este de aproximativ 150-160 pacienți pe zi, față de 200 sau chiar 250 de pacienți cât era înainte.

Se constată o ușoară relaxare în ceea ce privește numărul de prezentări în UPU. De exemplu, pe 7 februarie au fost 183 de prezentări din care 47 pacienți pozitivi, iar pe 8 februarie au fost 159 cu 36 pacienți pozitivi. Se constată un trend descendent. Testările se efectuează acum la centrul de permanență și la DSP cu programare de la medicul de familie. La Spitalul de Pneumoftiziologie funcționează centrul de evaluare și tratament iar pentru pacienții conformați se instituie tratamentul, conform protocoalelor de specialitate”, a precizat Ioan Asaftei.

Botoșănenii care au simptome specifice COVID se pot prezenta, în continuare, pentru testarea gratuită la Centrul de permanență de pe strada Independenței, care este deschis non stop, dar și la Direcția de Sănătate Publică, pentru a nu aglomera Urgențele de la Spitalul Județean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *