O femeie din Botoșani a devenit mămică în Italia la 45 de ani cu ajutorul unei tehnici de reproducere asistată

O femeie din județul Botoșani a devenit mămică în Italia la 45 de ani cu ajutorul unei tehnici de reproducere asistată.  Un cuplu format din botoșăneanca în vârstă de 45 de ani și un bărbat italian de 49, au avut recent parte de o mare bucurie în viață și anume nașterea fetiței lor, Rossella. Copilul a venit pe lume în urma unui proces de fertilizare asistată, după ce mama a suferit pierderi de sarcină repetate, informează Salerno Today.

Camelia Pascariu și Agostino Coppola, un funcționar public din Mercato San Severino, provincia Salerno, au devenit în sfârșit părinți. Vârsta nu a constituit o piedică pentru românca noastră care și-a dorit enorm de mult un copil, după ce a pierdut trei sarcini de-a lungul timpului, potrivit Rotalianul.com.

Cu peste 8 ani în urmă cuplul încercase să-și încununeze dragostea cu nașterea unui copil, sarcina sosise prompt, dar organismul Cameliei nu a reușit să o ducă la bun sfârșit. Anii următori au devenit un calvar pentru cei doi, cu peregrinări prin diverse cabinete medicale în căutarea unei soluții. Camelia a mai rămas de două ori însărcinată în acești ani, dar la fel ca la prima sarcină și următoarele două au fost întrerupte prematur.

În final, cuplul a apelat la dr. Raffaele Petta care a propus imediat, pentru vârsta maternă înaintată, un proces de fertilizare asistată pe care soții l-au acceptat cu ușurință. Sarcina nu a decurs fără emoții pentru viitorii părinți. Și de această dată a existat amenințarea unui avort spontan și mai târziu cea a unei nașteri premature.

La a 32-a săptămână de sarcină a apărut o afectare severă a coloanei vertebrale, ceea ce a dus la imobilizarea pacientei la pat până în săptămâna 37. Internată la Clinica Malzoni din Avellino, în Secția de Obstetrică și Ginecologie condusă de dr. Annamaria Malzoni și supusă unei operații cezariene de către dr. Vincenzo Bove Vincenzo și Raffaele Petta, pe 29 ianuarie, Camelia a născut-o pe Rossella, o fetiță minunată, cu o greutate la naștere de 3,400 kg.

În prezent, Rossella este acasă, alături de părinții ei pentru care începutul acestui an le-a adus cea mai mare bucurie din viața lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *