FOTO Pasăre de pradă găsită în stare gravă din cauza lipsei hranei, într-o comună din Botoșani. Un localnic a cerut ajutor

O pasăre de pradă a fost găsită în stare gravă, de un botoșănean, din cauza lipsei hranei. Omul a dat de șorecar pe raza comunei Hănești și a cerut ajutor de la Garda de Mediu Botoșani. Pasărea a fost preluată și dusă la un cabinet veterinar pentru a primi îngrijiri medicale. Starea de sănătate a acestuia este precară, prezentând o rană deschisă la o aripă precum și un stadiu avansat de deshidratare și subnutriție. Medicii veterinari sunt rezervați cu privire la șansele de supraviețuire.

Nu exista pădure, pădurice sau bucată de câmpie fără să fie supravegheată de șorecarul ei. Pericolul planează în aer, dar ….și natura e aspră cu șorecarii, nu-i lasă să se înmulțească peste măsură, sunt imediat limitați de lipsa hranei. Și Emanuel…a avut o zonă a lui…unde a planat, a stat la pândă…a vânat…, iar astăzi a fost salvat în urma apelui telefonic a lui nea Liviu, unui cetățean din comună Hănești, care a înțeles că deținerea în captivitate a oricărui exemplar din fauna sălbatică, chiar și rănit este sancționată prin lege. Împreună cu reprezentanți din cadrul Agentia pentru Protectia Mediului Botosani am preluat exemplarul de Buteo buteo. În prezent exemplarul de Buteo buteo se află sub îngrijirea și supravegherea medicilor veterinari din cadrul cabinetului Trio.vet.”, precizează Garda de Mediu Botoșani.

Șorecarul comun (Buteo buteo) este una dintre cele mai des întâlnite păsări de pradă din România. Șorecarul comun este întâlnit atât în zonele împădurite și în câmpiile întinse unde folosește orice loc cu vizibilitate sporită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *