FOTO Protest spontan la Garda de Mediu Botoșani. „Suntem instituția publică cel mai prost plătită din întreaga țară”

Protest spontan, joi, la Garda de Mediu Botoșani, unde angajații au oprit pentru două ore activitatea. Aceștia amenință că manifestarea de joi este un prim pas spre greva generală pe termen nelimitat. Astfel, toate activitățile de inspecție și control au fost oprite pentru două ore în semn de protest împotriva discriminării salariale, a inechităților la care sunte supuși, spun ei, dar și a tratamentului care li se aplică „de 5 ani încoace: minciuni, amânări, umilințe!”.

„Protestăm cu speranța ultimă că statul român va înțelege, o dată pentru totdeauna, că bătălia pentru un mediu curat trebuie dusă cu oameni motivați și sprijiniți în misiunea lor! Nu sunt suficiente, domnilor politicieni, discursurile despre protecția mediului. Veniți cu noi pe teren să vedeți în mod real cu ce ne confruntăm zi de zi! Să simțiți pe pielea voastră furia din neputința de a ne face profesia, așa cum am vrea să ne-o facem! Nu fiți complici cu cei care acționează sistematic împotriva drepturilor românilor la sănătate și la un mediu sănătos! Rezolvați problema finanțării adecvate a Gărzii Naționale de Mediu! Din 2017 ni se tot promite că legea salarizării, 153/ 2017 va deveni realitate și pentru noi. De la an la an, salariile sunt înghețate pentru cei din GNM. Noi nu suntem niciodata exceptia de la înghețarea salariilor, ci doar regula. În 2022 pentru 2021, în 2021 pentru 2020 și asa mai departe. Toți decidenții guvernamentali din ultimii ani și-au încălcat grosolan promisiunea că drepturile noastre legitime vor fi onorate. Nici acum, în 2022, nu beneficiem de prevederile legii! Suntem instituția publică cel mai prost plătită din întreaga țară!”, spun sindicaliștii.

Comisarii se plâng că atribuțiile și responsabilitățile cresc de la an la an, dar salarizarea a rămas cu mult în urma altor instituții publice, cu încărcare profesională sub cea a Gărzii de Mediu. Ei amenință că nu se vor opri la un protest spontan, ci vor recurge chiar și la greva generală pentru a li se remedia doleanțele.

„Cu salarii de cca. 2600 de lei, fără suport juridic asigurat de instituție e greu să trăiești, să-ți faci munca așa cum se cuvine, darămite să mai prestezi și serviciu de permanență neplătit! Din acest moment anunțăm că, noi comisarii GNM din toată țara nu mai efectuăm niciun minut de serviciu de permanență neplătit, în afara orelor de program. Protestul nostru nu se va opri aici! Este primul pas către greva generală pe termen nelimitat!”, susțin sindicaliștii.

 

 

One thought on “FOTO Protest spontan la Garda de Mediu Botoșani. „Suntem instituția publică cel mai prost plătită din întreaga țară”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *