Botoșăneanul care a ucis un bărbat și apoi l-a aruncat în fântână rămâne după gratii. Decizia instanței

arestat- prins de politie- retinut la BotosaniBotoșăneanul care a ucis un om și l-a aruncat în fântână rămâne în arestat preventiv. Tribunalul Botoșani a emis, marți, un nou mandat de arestare preventivă pe numele acestuia, sub acuzația de omor calificat. Bărbatul de 37 de ani se numește Mihai Constantin Axinte și va sta după gratii încă cel puțin 30 de zile.

Crima s-a produs în noaptea de 13 spre 14 ianuarie în localitatea Miorcani. Anchetatorii susțin că este posibil ca, în momentul în care a fost aruncată în fântână, victima să fi fost încă în viață. Autorul a fost prins imediat și a fost dus la Psihiatrie, unde a fost expertizat. Medicii au constatat că acesta are discernământ, iar în aceste condiții procurorii au dispus reținerea acestuia și trimiterea în fața instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Solutia pe scurt:

Admite propunerea de prelungire a arestării preventive formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani în dosarul nr. 15/P/2022. În temeiul art. 236 raportat la art. 234 şi art. 223 alin.2, art. 202 alin. 1 şi 3 Cod procedură penală, prelungeşte arestarea preventivă a inculpatului Axinte Mihai Constantin, , cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de de omor calificat faptă prevăzută și pedepsită de art. 188, 189 alin. 1 lit. e din N. Cod Penal, respectiv de la data de 17.02.2022 până la data de 18.03.2022, inclusiv. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Suma de 313 lei reprezentând onorariul pentru asistenţă juridică din oficiu acordată inculpatului se acordă Baroului Botoşani din fondurile Ministerului Justiţiei . Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în şedinţa camerei de consiliu din 8 februarie 2022.
Document: Încheiere – măsuri preventive (faza de UP)  9/2022  08.02.2022

FOTO! O femeie din municipiul Botoșani s-a trezit cu un bărbat în portbagajul mașinii. A alertat poliția

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *