VIDEO Mărturisiri cutremurătoare ale campionului Iulian Rotariu. „M-am crezut înconjurat de lupi, apoi am văzut coarne”. Cum l-a ajutat fetița sa să câștige

Pompierul botoșănean Iulian Rotariu a povestit luni, în cadrul unei conferințe de presă, cum a reușit să câștige ultramaratonul din Laponia Finlandeză, dar și prin ce a trecut în timpul acestei curse. Mărturisirile pompierului te țin cu sufletul la gură, dar stârnesc și emoții, mai ales că Iulian a povestit cum fiica sa, Maria, i-a dat putere să meargă mai departe atunci când simțea că nu mai poate merge mai departe.

„Cu trei km înainte a ajunge la Check Point s-a simțit „înconjurat de o mulțime de lume. Așteptam să vină, care sare primul. Am aprins frontala și am început să văd coarne și mi-am dat seama că erau reni”, a povestit Iulian.

Pompierul a povestit că a văzut Aurora Boreală. La un moment dat, fetița sa, Maria, a fost cea care i-a dat putere într-un moment în care Iulian nu mai putea continua și se simțea învins. Recunoaște că l-au ajutat enorm rugăciunile și gândurile bune ale tuturor românilor care au crezut în el și le-a mulțumit celor care au făcut donații astfel încât el să poată participa la această competiție.

În ultimii doi ani, Iulian Rotariu, în vârstă de 46 ani, a câștigat toate cele patru curse extreme organizate de Canal Aventure, în Australia (522 km – șapte etape), Mozambic (220 km – cinci etape), Vietnam (160 km în patru etape) și Bolivia (220km – în șase etape). Nu numai că a reuşit să se claseze pe locul I, dar și să stabilească, de două ori (Australia și Bolivia) recordul întrecerilor.

Subofiţer operativ în cadrul Detașamentului de Pompieri Botoșani, plutonier adjutant Iulian Rotariu a participat la mai multe competiţii de anduranţă. El s-a făcut remarcat după ce în iunie 2016 a reuşit să se claseze pe locul I la categoria lui de vârstă la „Gobi March” desfăşurat în China. Patru luni mai târziu el a egalat performanţa la ultramaratonul „Atacama Crossing”, desfăşurat în Chile. În mai 2017 a participat şi la „Sahara Race” organizat în Namibia, unde s-a clasat din nou pe locul I la categoria lui de vârstă şi locul IV la general, situaţia repetându-se în noiembrie 2017, când a participat la „Roving Race” derulat în Patagonia, Argentina. În decembrie 2018, Iulian Rotariu s-a clasat al doilea în „The Last Deserts” Antarctica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *