Cum poti sa monetizezi un blog

Sa presupunem ca ai un blog si ai decis sa faci bani cu el, intrebarea care sta pe buzele tuturor este: cum sa faci asta? Raspunsul este ca de obicei simplu: vinzi. Ce anume vinzi? In general spatiu publicitar, dar exista si variante prin care vinzi chiar produse, care la randul lor pot fi ale tale sau ale altora.

Vanzarea de spatiu publicitar pe blogul tau poate lua diferite forme, o sa incercam sa le analizam pe rand, iar tu vei alege ce crezi ca ti se potriveste mai bine, in functie de inclinatiile tale, preferinte si mai ales de indemanarea cu care poti face una sau alta din actiuni.

Cea mai simpla metoda prin care poti genera bani cu blogul tau este sa adaugi codul AdSense pe el. Evident ca asta nu inseamna ca orice blog poate fi admis instantaneu in programul de generare bani al gigantului Google.

Am ales AdSense pentru ca el ofera cel mai bun pret de pe piata in acest moment, raportat la trafic. In afara de Google mai exista si alte variante de a castiga bani cu un blog prin trafic si afisarea de reclame, dar sunt mult sub nivelul celui mai important motor de cautare din ziua de azi.

O alta metoda de a face bani, este vanzarea de produse, fie ca sunt ale tale, fie ca sunt ale altora. In mediul online o astfel de vanzare poarta numele de marketing afiliat. Vom discuta in continuare despre majoritatea metodelor prin care iti poti monetiza blogul, incercand sa aratam pentru fiecare dintre ele avantajele si dezavantajele lor.

Daca nu ai cunostinte cum poti sa-ti faci un blog, iti recomand site-ul AfluOnline.ro, deoarece au foarte multe articole tutoriale despre gazduire web si despre WordPress.

Monetizarea blogului prin Google AdSense

Sa presupunem ca ai un blog care are suficiente articole scrise si are un trafic ce permite inrolarea sa in randul celor ce genereaza bani cu AdSense.

Pentru asta ai nevoie de un cont Gmail si evident trebuie sa-ti inscrii site-ul in programul lor. Odata admis trebuie sa copiezi un cod pe site-ul tau si incepi sa generezi bani. In functie de traficul tau – adica de numarul de vizitatori si tara de unde vin, banii sunt mai multi sau mai putini.

Monetizarea unui blog prin marketing afiliat

Daca ai calitati bune de a convinge lumea sa cumpere ceva, poti incerca sa faci bani cu blogul tau prin marketing afiliat. Sunt cateva platforme care iti ofera asta chiar si in Romania, cum ar fi 2Performant si Profitshare, dar mai poti incerca Amazon sau TradeTracker, ca sa amintesc doar doua dintre ele.

La fel ca in cazul AdSense ai nevoie de trafic, adica vizitatori. Acestia pot veni din cautari sau din retelele sociale. Blogul tau poate recomanda anumite produse sau servicii, cu cat esti mai convingator, cu atat sansele tale de a vinde un produs sau altul cresc.

Alte metode de a castiga bani cu un blog

Daca primele doua metode nu sunt pe placul tau poti incerca sa generezi venit prin vanzarea de articole sponsorizate, link-uri sau bannere. Nu este cea mai simpla varianta, ai si aici nevoie de abilitati de comerciant, dar cu cat blogul tau are trafic mai mare si este mai cunoscut in mediul online, sansele de a convinge pe cineva sa publice articole la tine, cresc.

Pentru a putea vinde articole sponsorizate pe blogul tau ai nevoie de un blog cu vechime si de multe ori cu parametri destul de buni. Asta pentru ca si in acest domeniu exista concurenta, preturile fiind evident direct proportionale cu performantele blogului tau. Treapta cea mai de sus a acestui mod de monetizare este cea in care ajungi influencer.

Titlul asta este mai mult onorific si nu se castiga printr-un examen sau alte metode obisnuite. Pur si simplu ai nevoie de un public care sa te citeasca. Odata recunoscut in mediul online ca influencer poti cere bani frumosi pentru recomandarea unui produs sau a unei firme, pretul fiind direct proportional cu marimea audientei.

Servicii vandute prin intermediul blogului personal

O varianta buna de a face bani cu blogul tau este sa iti vinzi serviciile prin intermediul lui. Sa presupunem ca te pricepi bine la ceva, la editat video sau programare. Poti gasi clienti pentru serviciile tale prin intermediul blogului, iti postezi oferta si astepti sa fii contactat. Intre timp poti demonstra prin articolele de pe blog ca te pricepi si ai experienta in domeniu.

Am enumerat mai sus cateva metode la indemana oricui de a monetiza un blog, evident a nu am cuprins aici toate metodele, depinde de imaginatia ta daca gasesti si alte metode eficiente de a genera bani scriind.

Poti vinde eBook-uri, reta succesului sau orice altceva. Important este sa-ti placa ceea ce faci si sa o faci mai bine decat concurenta. Banii vor veni cu siguranta in timp, cu rabdare multa si cu munca pe masura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *