Percheziții la Botoșani într-un dosar de efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos

Procurorii de la Serviciul Teritorial Suceava al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul B.C.C.O. Suceava, au efectuat, joi, 26 percheziții domiciliare, pe raza municipiului București, precum și a județelor Iași, Arad, Teleorman, Botoșani, Argeș, Vrancea și Ilfov, într-o cauză penală având ca obiect comiterea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, acces ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2015 – 2017, membrii unui grup infracțional organizat au deținut date cu privire la carduri bancare aparținând unor persoane din diverse țări, cu care au efectuat operațiuni financiare în mod fraudulos, respectiv au achiziționat diverse bunuri de la agenți comerciali din străinătate, bunurile fiind livrate pe teritoriul României prin intermediul firmelor de curierat. Datele de identificare ale cardurilor bancare au fost obţinute în mod ilegal, fie prin achiziţionarea lor de pe diverse site-uri de specialitate, fie prin accesarea în mod ilegal a unor diverse platforme online.

Prejudiciul estimativ, cauzat de membrii grupului infracțional organizat, stabilit până în prezent, este de 300.000 euro.

La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava au fost conduse, în vederea audierii, un număr de 15 persoane.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul cu B.C.C.O. București, B.C.C.O. Iași, B.C.C.O. Pitești, S.C.C.O. Arad, S.C.C.O. Teleorman, S.C.C.O. Ilfov și S.C.C.O. Vrancea, al luptătorilor din cadrul S.A.S. Botoșani, S.A.S. Iași, S.A.S. Teleorman și al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi “Alexandru cel Bun” Bacău, B.S.I.J. București, I.J.J. Teleorman, I.J.J. Argeș. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale și U.T.A.I. Suceava.

 

Au apelat la Justiție! Sute de botoșăneni amendați că nu au completat formularul digital de intrare în România s-au adresat instanțelor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *