Au apelat la Justiție! Sute de botoșăneni amendați că nu au completat formularul digital de intrare în România s-au adresat instanțelor

Sute de botoșăneni amendați că nu au completat formularul digital de intrare (PLF) în România s-au adresat instanțelor de judecată. Ei au deschis acțiuni în justiție față de Direcția de Sănătate Publică, care s-a ales, până acum, cu peste 300 de procese.

„Avem plătite în jur de 50. Avem și persoane care au plătit. E de așteptat. Sunt foarte mulți care consideră că sunt nedreptățiți. Cei care au plătit au acceptat că aceste declarații nu au fost conforme. DSP chiar nu are nicio treabă, doar că noi completăm procesele verbale și trimitem amenzile din partea noastră, dar noi nu putem interveni în niciun fel să validăm sau să invalidăm un PLF”, a spus directorul DSP, Monica Adăscăliței.

De la începutul aplicării actului normativ care impune completarea formularului digital de intrare în România pentru toate persoanele care au călătorit în străinătate, DSP Botoșani a aplicat 5.456 amenzi, fiecare în valoare de 2.000 de lei.

Direcția de Sănătate Publică Botoșani a reamintit, joi, cetățenilor care călătoresc că, în vederea identificării contacților unei persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 și pentru prevenirea expunerii persoanelor la COVID-19, toate persoanele au obligația de a completa Formularul digital de intrare în România, cu cel mult 24 de ore înainte de intrarea pe teritoriul României.

Completarea se realizează în format digital la adresa web: plf.gov.ro.

Formularul se completează individual, în format digital, de către fiecare persoană care intră pe teritoriul României, iar persoanelor care se prezintă în punctele de trecere a frontierei fără să dețină un formular le revine obligația de a completa formularul în maxim 24 de ore de la intrarea în țară, sub sancțiunea amenzii de la 2000 – 3000 lei.

Facem mențiunea că acesta nu este valid dacă nu sunt completate toate rubricile iar datele utilizate la completare trebuie să coincidă cu actul de identitate (carte de identitate/pașaport) prezentat la frontieră!

Ministerul Afacerilor Internelor, prin Poliţia de Frontieră în punctele de trecere a frontierei, verifică existența formularului prin citirea CNP/a numărului documentului de călătorie de pe actul de identitate/documentul de călătorie prezentat de persoana care dorește să intre pe teritoriul României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *