E unul dintre cei mai săraci, dar cei mai buni medici români. De ce n-a luptat niciodată Leon Dănăilă să facă bani

Pe Leon Dănăilă nu l-au interesat niciodată banii. Celebrul neurochirurg din Botoșani a vorbit la „40 de întrebări cu Denise Rifai” despre aspectul financiar.

Neurochirurgul Leon Dănăilă a dezvăluit la „40 de întrebări cu Denise Rifai” că, pentru el, aspectul financiar nu a fost niciodată important.

„Nu, n-am luptat niciodată, din suferința bolnavului, mai ales, să fac bani. Eu din copilărie am fost sărac.

N-am luptat niciodată să devin un om bogat. Cele mai importante lucruri pentru mine au fost rezultatele operatorii. De asta am și fost în America. Când vezi un bolnav paralizat și în 2-3 săptămâni începe să meargă e o satisfacție extraordinară.

Am cheltuit mulți bani ca să scot cărți. Ca să scot o carte de 1.000 de pagini a trebuit să îmi vând apartamentul, cu condiția să stau și eu până mor în apartamentul respectiv, într-o cameră”, a spus Leon Dănăilă la „40 de întrebări cu Denise Rifai”.

Cu circa 40.000 de operații la activ, neurochirurgul Leon Dănăilă nu a acumulat prea mulți bani în carieră.

Leon Danaila a fost și parlamentar, senator, el chiar deschizând la alegerile din decembrie 2016 lista PNL la Senat.

”Am economii de 130.000 de lei, casa am vândut-o, pământ nu am. Casa e vândută, vă arăt documentul, a trebuit să public o carte, are 1.000 de pagini, e scrisă în engleză, se vinde în toată lumea”, declara medicul Leon Dănăilă, după ce a fost fotografiat circulând cu metroul.

Chiar dacă nu e un medic bogat, veniturile lui Leon Dănăilă din perioada în care era senator nu erau deloc unele de neglijat, potrivit Kanal D

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *