A fost lansată licitația pentru construcția a șase blocuri sociale în municipiul Botoșani

Primăria municipiului Botoșani a lansat licitația pentru construcția a șase blocuri sociale în cartierul ANL Cișmea. Este vorba de o lucrarea care a fost începută, dar care a fost abandonată după intrarea în faliment a constructorului. Cele șase blocuri de locuințe vor avea regim de înălțime S+P+2E. Blocurile se află în diferite stadii de execuție.

Zona în care urmează a se executa aceste locuinţe, unde Consiliul Local al municipiului Botoşani deţine teren liber este Cartierul ANL Cişmea, o zonă parțial populată cu imobile de locuit colective- blocuri, parțial teren liber. Se propune continuarea execuției a 6 blocuri de locuințe( 6 tronsoane ), dispuse câte 4 în cuplaj (3 tronsoane tip bară și un tronson de colț) și 2 în cuplaj (un tronson tip bară și un tronson de colț)”, susțin reprezentanții Primăriei Botoșani.

Lucrările scoase la licitație sunt estimate la 10.304.217, fără TVA. Interesant este că această procedură de achiziție publică a fost declanșată deși municipalitatea nu are încă fondurile necesare construirii blocurilor. Primăria estimează semnarea contractului de finanțare cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) până cel târziu în cursul lunii iunie 2022.

„Atentie! Clauza suspensiva „Procedura de atribuire a contractului de achiziţie publică având ca obiect „Locuințe sociale Aleea Constantin Iordăchescu cartier ANL Cișmea, municipiul Botoșani – rest de executat”, este iniţiata sub incidenţa prezentei clauze suspensive, în sensul că încheierea contractului de achiziţie publică este condiţionata de alocarea creditelor bugetare cu această destinaţie, semnarea contractului făcându-se cu respectarea dispoziţiilor referitoare la angajarea cheltuielilor din bugetele care intră sub incidenţa legislaţiei privind finanţele publice. Având în vedere dispoziţiile Legii 98/2016 privind achiziţiile publice şi H.G. nr. 395/2016, cu modificările şi completările ulterioare, Autoritatea Contractantă precizează că va încheia contractul cu ofertantul declarat câştigător numai în măsura în care fondurile necesare achiziţiei vor fi asigurate prin alocarea creditelor bugetare cu această destinaţie. În cazul în care, indiferent de motive, creditele bugetare nu vor fi alocate, Autoritatea Contractantă, după primirea notificării cu privire la neacordarea finanţării, îşi rezervă dreptul de a anula procedura de atribuire în condiţiile în care nu există o altă sursă de finanţare”, precizează Primăria.

 

2 thoughts on “A fost lansată licitația pentru construcția a șase blocuri sociale în municipiul Botoșani

  1. Se cer spagi si pentru contracte la locuinte sociale cu un cost calculat mai mic la metru patrat.
    Luam si de de la bogati si de la saraci. Nu iertam pe nimeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *