FOTO Imagini de vis în județul Botoșani! Regatul de gheață de pe valea Bașeului

Imagini de vis au fost postate de Arii Protejate Botoșani cu valea Bașeului. Râul Bașeu, cu o lungime de 118 km și o suprafață a bazinului hidrografic de 965 km2, izvorăște de la altitudinea de 270 m din dealul Ibănești și se varsă în Prut la Românești, la altitudinea de 57 m.

Acumulările Negreni și Cal Alb, iazurile Tătărășeni, Neculce, Havârna și Hănești, aflate pe valea Bașeului, sunt incluse în „aria naturală protejată ROSPA0049 Iazurile de pe valea Ibănesei- Bașeului- Podrigăi, care a fost declarată arie de protecție specială avifaunistică ca parte integrantă a rețelei ecologice europene Natura 2000 în România prin Hotărârea Guvernului nr. 1284/2007, modificată și completată prin Hotărârea Guvernului nr. 971/2011”, precizează sursa citată.

Iarna, când acumulările sunt golite sau înghețate – datorită curenților de aer rece care ajung din nordul continentului, numărul de specii de păsări din aria naturală protejată ROSPA0049 Iazurile de pe valea Ibănesei-Bașeului-Podrigăi este scăzut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *