Localitățile din județul Botoșani cu cele mai multe incendii în anul 2021

În 2021, subunităţile de intervenţie ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoşani au acţionat pentru stingerea unui număr de 508 incendii din care 74 de vegetație uscată, cu 12% mai puține decât în anul precedent, potrivit unui bilant prezentat de șeful ISU Botoșani, Decebal Murariu.

Potrivit sursei citate, mai bine de jumătate din numărul incendiilor au fost stinse în colaborare cu Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență. 59 persoane au fost salvate din locuinţele cuprinse de flăcări, 15 dintre ele având nevoie de îngrijiri medicale. În urma incendiilor şi-au pierdut viaţa opt persoane.

Cele mai frecvente cauze stabilite pentru incendiile produse anul trecut sunt: coș de fum defect/ necurățat de funingine sau neprotejat termic – 144; instalații și aparate electrice defecte – 118; foc deschis în spații deschise – 112; fumatul în locuri nepermise – 31; acțiune intenționată – 26; cenușa/jar/scântei – 20; mijloacele de încălzire nesupravegheate sau improvizate – 20, jocul copiilor cu focul – 9 și alte cauze 28.

Valoarea bunurilor salvate, în urma intervenţiei forţelor ISU Botoşani, se ridică la aproximativ 50.000.000 lei, în timp ce pagubele provocate se cifrează la cca. 4.300.000 de lei.

Majoritatea incendiilor s-au produs în mediul rural, la gospodăriile cetățenești. O analiză privind situaţia incendiilor produse pe teritoriul judeţului Botoşani arată că în 12 comune din județ s-a înregistrat câte un singur eveniment cu foc”, a declarat șeful ISU Botoșani.

Municipiile Botoșani și Dorohoi se află la polul opus cu cele mai multe incendii, 83 respectiv 32, urmate de Flămânzi cu 23 evenimente cu foc, Darabani cu 17, Ștefănești cu 16, iar Săveni și Răchiți cu câte 15 incendii.
Scăderea se datorează numeroaselor acțiuni de informare și educare preventivă desfășurate în ultimii ani, la nivelul județului Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *